Redactia.ro
Home » Știri » Un meteorit de dimensiuni considerabile a aterizat pe un câmp din India

Un meteorit de dimensiuni considerabile a aterizat pe un câmp din India

GALERIE FOTO (2) meteorit

Un meteorit de dimensiunea unei mingi de fotbal a aterizat miercuri după-amiază pe un câmp de orez din India. Localnicii care munceau la câmp au fugit speriați când au văzut obiectul venind din cer.

Obiectul mineral, de culoare brună, cântărea în jur de 15 kilograme. Meteoritul a căzut într-un câmp de orez al satului Koriyahi, din statul Bihar. „Fermierii lucrau în câmpul de orez când această piatră grea a căzut din cer cu zgomot”, a declarat Shirsat Kapil Ashok, un oficial din districtul Madhubani, pentru AFP, potrivit Agerpres. „Ei au povestit că au văzut fum care se ridica de la sol şi au fugit”, a adăugat acesta.

Sătenii s-au întors la faţa locului după ce fumul a dispărut şi au scos posibilul meteorit din craterul, de peste un metru, provocat de impact.

Citiți și:

Pământul este în alertă! Un asteroid va lovi planeta noastră

„Am văzut că (piatra) este puternic magnetizată, are un fel de luciu şi cântăreşte circa 15 kilograme”, a precizat Ashok.

Oamenii de ştiinţă indieni au început să verifice posibila origine extraterestră a meteoritului.

Meteoriţii sunt obiecte solide provenind din spaţiu, care au reuşit să traverseze atmosfera Pământului fără a se dezintegra complet.

În februarie 2013 un meteorit s-a dezintegrat deasupra localităţii Celiabinsk, în Munţii Urali din Rusia, iar unda de şoc a impactului a spart toate geamurile oraşului, aproximativ 1.000 de persoane fiind rănite.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: