Redactia.ro
Home » Sport » Un motociclist a murit la Interlagos! Avea doar 23 de ani

Un motociclist a murit la Interlagos! Avea doar 23 de ani

Matheus Barbosa

Matheus Barbosa este al treilea motociclist care moare pe circuitul de la Interlagos în ultimii doi ani. Accidentul mortal a avut loc, duminică , în etapa a cincea a campionatului brazilian de Superbike. Competiția a fost anulată în semn de respect și va fi reprogramată

Matheus Barbosa, în vârstă de 23 de ani nu a avut nicio șansă de supraviețuire. În virajul Juncao a pierdut controlul motocicletei și s-a izbit puternic de barierele de protecție și de parapeți. Medicii au intervenit imediat, dar nu au mai putut să-l salveze.

„Matheus era un pilot foarte experimentat, cu titluri în carieră, printre care și campionatul brazilian SuperSport. Avea toate atuurile ca pilot și îndeplinea toate protocoalele de securitate. Dintre cei peste 350 de piloți din campionat, Matheus avea, printre alte caracteristici psihologice, cele mai rapide reacții și reflexe atestate de examenele anuale psihotehnice, similare cu cele ale aviatorilor din zborurile comerciale”, a fost comunicatul organizatorului evenimentului.

După accidentul mortal, cursa a fost anulată, și toate activitățile zilei au fost încheiate. Nu s-a mai făcut nicio premiere. Matheus Barbosa era pe locul 4 în acest sezon la clasa Pro din Superbike.

Matheus Barbosa, al treilea pilot mort la Interlagos

Circuitul Brazilian este unul periculos. De altfel în Brazilia au murit 6 piloți în ultimii cinci ani.
Matheus Barbosa nu este singurul pilot care și-a pierdut viața pe circuitul din Brazilia. În ultimii doi ani alți doi piloți au murit pe acest circuit în 2019. Maurício “Linguiça” Padulete în aprilie și Danilo Berto în mai. Atunci organizatorii au decis să suspende campionatul pentru a reface circuitul. S-a dat drumul din nou în august 2019, după ce s-a spus că s-au luat noi măsuri de securitate. Piloților li s-au făcut noi instructaje dar și sistemul de protecție a fost modificat. Din anul 2015, au fost 6 decese. Cinci la Interlagos și unul la Goiânia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: