Redactia.ro
Home » Știri » Un muc de țigară a dus la rezolvarea unei crime vechi de peste 50 de ani. Rita a murit cu zile la doar 24 de ani

Un muc de țigară a dus la rezolvarea unei crime vechi de peste 50 de ani. Rita a murit cu zile la doar 24 de ani

GALERIE FOTO (2) Un muc de țigară a dus la rezolvarea unei crime vechi de peste 50 de ani. Rita a murit cu zile la doar 24 de ani

Un muc de țigară a dus la rezolvarea unei crime vechi de peste 50 de ani. Rita a murit cu zile la doar 24 de ani. Iată întreaga poveste.

Un muc de țigară a dus la rezolvarea unei crime vechi de peste 50 de ani. Rita a murit cu zile la doar 24 de ani

Rita Curran avea doar 24 de ani atunci când și-a pierdut viața. Când a fost ucisă, mai exact, fiind găsită stragulată în camera ei.

Un muc de țigară a dus la rezolvarea unei crime vechi de peste 50 de ani. Rita a murit cu zile la doar 24 de ani
Foto: preluare CNN

Crima s-a petrecut acum mai bine de 50 de ani, însă de abia de curând anchetatorii din Vermont l-au identificat pe ucigaș folosind ADN-ul găsit pe un muc de țigară și pe hainele victimei.

Anchetatorii au stabilit astfel că William DeRoos, un bărbat care locuia în aceeași clădire unde stătea și victima, este autorul crimei, cu ajutorul progreselor înregistrate în tehnologia ADN și genetică, potrivit CNN.

Clădirea în care Rita Curran și William DeRoos, criminalul ei, au locuit în 1971. Foto: Vermont State Police

Însă DeRoos (criminalul) a murit în urma unei supradoze de droguri în 1986, a precizat poliția, iar cazul crimei a fost închis.

Cum s-a petrecut crima: Într-o noapte din vara anului 1971, DeRoos s-a certat cu soția lui și a ieșit afară „să se calmeze”. Ulterior, Rita Curran, victima lui, a fost găsită mai târziu fără suflare, bătută cu brutalitate.

A doua zi, cei doi soți au fost luați la întrebări de anchetatori, dar au spus că au fost împreună toată noaptea și nu au auzit sau văzut nimic. Criminalul și-a instruit soția să susțină același lucru dacă va mai fi interogată, pentru că el avea antecedente penale și l-ar fi scos pe el vinovat oricum, potrivit Digi24.

Un pas important în acest caz a fost făcut în 2014, când un profil ADN a fost extras dintr-un muc de țigară găsit lângă cadavrul tinerei, a spus detectivul James Trieb într-o conferință de presă. Însă profilul nu a fost identificat în baza de date. Asta însemna că persoana cu acel ADN nu a fost niciodată condamnată.

În 2019, același detectiv a redeschis cazul și a decis să lucreze altfel, cu o echipă întreagă de detectivi și criminaliști, nu doar un singur ofițer, așa cum se procedează în toate cazurile vechi.

A fost audiată din nou fosta soție a lui DeRoos. În cele din urmă, femeia a recunoscut că partenerul ei fusese plecat din casă în momentul în care vecina lor a fost ucisă, dar că nu a declarat inițial acest lucru fiind convinsă că soțul ei e nevinovat. Testele genetice au stabilit că urmele de ADN din mucul de țigară și din hainele victimei îi aparțineau lui DeRoos, a mai relatat Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: