Redactia.ro
Home » Știri » Un nor dens de praf saharian ajunge în Europa. Avertismentul specialiștilor

Un nor dens de praf saharian ajunge în Europa. Avertismentul specialiștilor

Un nor dens de praf saharian ajunge în Europa. Avertismentul specialiștilor

Un eveniment rar și alarmant a captat atenția Europei în ultimele săptămâni: un nor dens de praf saharian, calificat drept „extrem de dens”, care amenință să afecteze calitatea aerului și vizibilitatea în mai multe țări de pe continent. Avertismentul a fost emis de către Serviciul Copernicus de Monitorizare a Atmosferei (CAMS) al Uniunii Europene, atrăgând atenția asupra potențialelor consecințe ale acestui fenomen.

Un nor dens de praf saharian ajunge în Europa

Norul de praf saharian este deja al treilea care ajunge în Europa într-un interval scurt de timp, dar este primul care este caracterizat ca fiind „excepțional de dens”. Experții avertizează că acest eveniment va determina o vizibilitate redusă și va acoperi cu praf diverse zone exterioare din Europa, afectând calitatea aerului în unele regiuni, conform Mediafax.

Sursa acestui fenomen extraordinar este deșertul Sahara, iar traseul său l-a purtat prin Spania, cu planuri de a ajunge în Franța, Germania și sud-estul Marii Britanii. Se anticipează că norul va părăsi continentul european marți, călătorind prin Suedia, Finlanda, Marea Baltică și nord-vestul Rusiei.

Avertismentul specialiștilor

Meteorologii explică că vremea caldă din ultima perioadă a contribuit la formarea și deplasarea acestui nor de praf african. Deși nu este neobișnuit ca particulele de praf din Sahara să ajungă în Europa, frecvența și intensitatea acestor evenimente au crescut în ultimii ani, un fenomen atribuit schimbărilor climatice.

Evenimentele anterioare de acest gen au afectat în special zona Mediteranei și sudul Europei, semnalând o extindere a fenomenului către alte regiuni europene.

 

 

Sursa foto: Arhiva

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: