Redactia.ro
Home » Știri » Un nou ajutor financiar va veni din partea statului. Care vor fi românii eligibili pentru a-l primi chiar înainte de Paște

Un nou ajutor financiar va veni din partea statului. Care vor fi românii eligibili pentru a-l primi chiar înainte de Paște

În luna Aprilie, unii români vor primi un ajutor financiar de 500 de lei din partea statului. Acești bani sunt acordați pentru a sprijini sectorul agricol din România și sunt destinați fermierilor din sectorul vegetal și din unele sectoare zootehnice.

Vom explora în detaliu cine sunt acești norocoși și când ar urma să primească banii pe card. Prin aceste plăți, Guvernul demonstrează angajamentul său față de susținerea agricultorilor și a sectorului agricol în ansamblu.

Cine sunt beneficiarii

Fermierii din sectorul vegetal și din unele sectoare zootehnice sunt cei care vor beneficia de acest ajutor de 500 de lei acordat de stat. Este o veste excelentă pentru acești agricultori, deoarece acești bani vin ca un sprijin pentru dezvoltarea activității lor agricole. Scopul principal al acestui ajutor financiar este de a susține dezvoltarea sectorului agricol din România și de a promova activitatea agricolă în țară.

Este un pas important al Guvernului pentru a sprijini agricultorii și pentru a asigura o creștere durabilă a producției agricole. Reprezentanții APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură) au finalizat aproximativ 98% din controalele administrative necesare pentru acordarea acestui ajutor financiar. În urma acestor verificări, plățile sunt programate să fie efectuate după data de 15 aprilie sau cel mai târziu spre finalul lunii.

Asigurarea plăților eficiente și transparente

Adrian Pintea, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, a subliniat că, deși au existat probleme legate de buget, MADR a depus toate eforturile pentru ca fermierii să primească întreaga sumă promisă. Guvernul se angajează să susțină agricultura, iar plățile vor fi realizate într-un mod eficient și transparent. Ajutorul financiar de 500 de lei acordat fermierilor din sectorul vegetal și din unele sectoare zootehnice vine ca un sprijin binevenit pentru dezvoltarea agriculturii în România.

„În ceea ce privește plata acestora, fie că vorbim de vegetal sau că vorbim de partea de zootehnie, colegii mei de la APIA sunt în proces de finalizare a controalelor administrative care se fac. Undeva în proporție de 97-98%, aceste controale sunt finalizate. În momentul în care se vor finaliza, aceste plăți se vor face. Estimez că undeva după mijlocul lunii aprilie, spre sfârșitul lunii aprilie, se vor face aceste plăți.”, a declarat Adrian Pintea în exclusivitate pentru agro-tv.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: