Redactia.ro
Home » Știri » Un nou „caz Sorina”, în vestul țării. Fetiță de 7 ani, luată cu forța din casa asistenților maternali

Un nou „caz Sorina”, în vestul țării. Fetiță de 7 ani, luată cu forța din casa asistenților maternali

un nou caz sorina

Zeci de oameni au împiedicat luarea cu forța a unei fetițe de 7 ani, aflată în plasament. Cazul Gabrielei, o fetiță care locuiește în casa asistenților maternali din oraşul Bocşa, judeţul Caraş-Severin, este asemănător cu cel al Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi.

Sorina, în vârstă de 8 ani, a fost luată în urmă cu câteva luni şi predată familiei adoptive în urma unei descinderi a procurorului şi mascaţilor la locuinţa asistentului maternal, care nu a acceptat să o predea.

La locuinţa din oraşul Bocşa au fost prezente miercuri mai multe echipe ale televiziunilor naţionale şi presei locale, însă episodul care s-a petrecut în cazul Sorinei nu s-a repetat, fiind amânată executarea scoaterii din familia asistentului maternal.

Asistenții maternali mai au nouă copii biologici

Soţii Miloş, care o au în plasament pe micuţa Gabriela, mai au nouă copii biologici, care se află acum la casele lor, iar în urmă cu câţiva ani au adoptat şi o fetiţă. Deşi susţin că şi-ar fi dorit să o adopte şi pe Gabriela, aceştia şi-au exprimat intenţia de adopţie abia după ce au fost iniţiate procedurile de adopţie de către o familie din Timişoara.

„Din septembrie, ne-au pus să plătim câte 500 de lei la zi, pentru că nu vrem să predăm fetiţa. Dar soţul meu e şi acum cu fetiţa în spital. Pe nimeni nu interesează că fetiţa asta s-a ataşat de noi şi ne consideră părinţii ei şi nu mai vrea să plece de la noi. Ea suferă foarte mult, face atacuri de panică, suferă de anxietate, în ultimul timp am fost cu ea tot prin spitale din cauză că vor să o ia de la noi”, a declarat Cornelia Miloş, potrivit Adevarul.ro.

Cazul Sorina. Fetița de 8 ani a părăsit România împreună cu părinții adoptivi

Cornelia Miloș spune că vor strânge toți vecinii din Bocșa pentru a nu lăsa autoritățile să ia fetița. „Am primit o adresă că vin după fetiţă. Va veni multă lume aici la noi. Copiii noştri, care sunt în străinătate, au anunţat pe Facebook rudele şi vecinii, noi suntem membri şi într-o biserică creştină de aici, de la Bocşa. O să vină multă lume să ne susţină. Noi nu dăm fetiţa”, a mai precizat femeia.

La casa familiei Miloş a fost aşteptat, miercuri, executorul judecătoresc, întrucât familia a refuzat să predea fetiţa de bună voie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: