Redactia.ro
Home » Știri » Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și vânt puternic în toată țara! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și vânt puternic în toată țara! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și vânt puternic în toată țara! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și vânt puternic în toată țara! Iată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni!

Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și vânt puternic în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, iar estimările realizate de către ECMWF, Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, oferă o perspectivă asupra evoluției condițiilor meteorologice în România. Este important de subliniat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Prognoza meteo pentru săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024

În această săptămână, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, însă cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, cu precădere în regiunile estice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024

Temperaturile medii vor înregistra valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în întreaga țară, cu precădere în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.03.2024 – 01.04.2024

În această săptămână, temperatura medie a aerului va fi în creștere, cu valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar în special în cele montane. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 01.04.2024 – 08.04.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toată țara.

În contextul acestei prognoze, este important de menționat că meteorologii au emis o informare meteo de vreme rea în România, valabilă în intervalul 12.03.2024 – 13.03.2024. În această perioadă, sunt prognozate precipitații moderate cantitativ în jumătatea de est a țării, însoțite de intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h. Cantitățile de apă vor fi cuprinse între 15…20 l/mp și, izolat, vor depăși 25 l/mp.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: