Redactia.ro
Home » Știri » Un nou cutremur a avut loc. Locuitorii s-au panicat, iar zeci de clădiri s-au clătinat din temelii

Un nou cutremur a avut loc. Locuitorii s-au panicat, iar zeci de clădiri s-au clătinat din temelii

cutremur

Un nou cutremur puternic a avut loc în lume, în data de 10 martie 2023. Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade s-a produs, vineri, în partea de nord a Columbiei, a fost anunțul făcut de către Centrul Seismologic European-Mediteranean.

Seism puternic în Columbia

Seismul a avut aproximativ 5,4 grade pe scara Richter și a fost resimțit puternic de către locuitori. Centrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de 160 de kilometri, la aproximativ 44 de kilometri sud-est de municipalitatea Floridablanca și la aproximativ 11 kilometri nord-est de orașul Curiti.

Conform martorilor din zona afectată de cutremur, zguduitura resimțită a fost una puternică, provocând mișcarea mai multor clădiri. Mulți locatari s-au trezit din somn și au fost speriați de mișcarea produsă. Din fericire, nu au fost raportate pagube semnificative la nivelul infrastructurii și nu au fost înregistrate victime.

Un cutremur puternic a lovit Italia în ziua de 9 martie

Un cutremur de proporții a avut loc în după-amiaza zilei de joi, 9 martie, într-o regiune din centrul Italiei, în apropiere de orașul Perugia. Ce magnitudine a avut. Locuitorii s-au panicat și mulți dintre ei au început să alerge dezorientați pe străzi.

Un raport inițial al Centrului Seismologic European Mediteranean a anunțat că a fost vorba despre un cutremur cu magnitudinea 5, însă autoritățile italiene au estimat că acesta a avut magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter. Epicentrul a fost situat în orașul Umbertide, la nord-est de Perugia. Potrivit primarului, localnicii s-au panicat, și-au părăsit locuințele, iar mulți dintre ei au început să alerge dezorientați pe străzi.

Toate clădirile, inclusiv școlile și spitalele au fost verificate de către experți pentru a verifica dacă au fost efectate de seism, însă din fericire nu s-au înregistrat pagube umane sau materiale.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: