Redactia.ro
Home » Știri » Un nou cutremur a marcat România. Unde s-a produs seismul în această dimineață

Un nou cutremur a marcat România. Unde s-a produs seismul în această dimineață

Cutremur în România

Un nou cutremur a surprins România în dimineața zilei de luni, 15 aprilie, potrivit anunțului făcut de Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a avut o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 02:58 în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Conform INFP, epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de 138,4 kilometri sub suprafața pământului. Acesta s-a resimțit mai ales în apropierea următoarelor orașe:

  • 51 km nord-vest de Buzău
  • 56 km vest de Focșani
  • 65 km sud-est de Sfântu-Gheorghe
  • 70 km est de Brașov
  • 76 km nord-est de Ploiești

În ultima perioadă, România a fost marcată de mai multe cutremure

Totodată, în ultima perioadă, România a fost marcată de mai multe cutremure. Într-un raport recent al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), s-a menționat un cutremur de 3,9 grade pe scara Richter în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. Acesta s-a produs la ora 10:02, la o adâncime de 80,7 kilometri, și s-a resimțit în mai multe orașe din apropiere.

De asemenea, în data de 13 martie, mai multe cutremure au avut loc în diverse zone din țară. Unul dintre acestea a fost înregistrat la ora 22:35, având o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. Un alt seism, cu o magnitudine de 2,8 grade, a avut loc la ora 22:25, tot în aceeași zonă. În plus, în aceeași zi, un cutremur cu magnitudinea de 2,2 grade s-a produs în Muntenia, județul Călărași, la ora 21:57, afectând mai ales zonele din apropierea Bucureștiului.

Joi, 12 aprilie, a fost marcată și de un cutremur în zona Munteniei, mai precis în județul Brăila. Potrivit seismologilor, acesta a avut o magnitudine de 2,4 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 7,9 kilometri, la ora locală 20:20.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: