Redactia.ro
Home » Știri » Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul

Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul

Un nou cutremur în România

Un nou cutremur în România. Un nou seism s-a produs marți după amiază, în România. Potrivit seismologilor, cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 124 km. Ce trebuie să faci în cazul producerii unui cutremur puternic?

Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în cursul zilei de marți s-a produs un cutremur în zona seismică Vrancea. Mai exact, cutremurul a avut loc la ora 16.54, având magnitudinea de 3.0 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75km E de Brasov, 77km NE de Ploiesti, 115km V de Braila, 116km V de Galati, 118km S de Bacau, 126km N de Bucuresti, 152km NE de Pitesti, 190km E de Sibiu, 191km N de Ruse, 199km SV de Iasi.

Experții vin cu recomandări în cazul producerii unui cutremur periculos. Specialiștii recomandă ca lumea să nu se panicheze și să acționeze rapid pentru a fi în siguranță. Cu toate astea, este obligatoriu ca în locuința privată să existe câteva obiecte care pot face diferenta intre viață și moarte.

Află care sunt articolele ce trebuie să se regăsească în trusă:

  • Apă minimum 2,5 litri/persoană
  • Alimente uşoare şi neperisabile: biscuiţi, batoane energizante, conserve, etc.
  • Haine de sezon, pelerină de ploaie
  • Pătură termică sau sac de dormit
  • Aparat de radio cu baterii
  • Articole de igienă personală: săpun, pastă de dinți, periuţă de dinţi, hârtie igienică, etc.
  • Trusă medicală: medicamente personale (dacă urmezi un tratament), analgezice, antiseptice, spirt, soluție antibacteriană, bandaje, alcool sanitar, plasturi, mască medicinală, etc.
  • Un memory-stick cu copii ale documentelor personale: carte de identitate, asigurări, acte de proprietate, etc.
  • Bani cash, hartă
  • Mini-agendă cu numerele de telefon ale apropiaților.
  • Instrumente și obiecte utile: lanternă, fluier, baterie externă telefon, baterii, briceag, brichetă, farfurii și pahare de unică folosință, tacâmuri din plastic, etc.

S-a deschis primul centru de informare în caz de cutremur, în București

Bucureștenii pot afla cum să se protejeze și unde se pot refugia în cazul unui seism puternic de la primul centru de informare în caz de cutremur deschis în Capitală. Centrul va funcționa gratuit, timp de o lună, într-o clădire de pe Bulevardul Magheru din București. Centrul a fost deschis de voluntari și are ca scop informarea și educarea locuitorilor din centrul orașului. „Ghidul conţine pe de-o parte harta şi pe de altă parte măsurile, planul de întâlnire cu cei apropiaţi. Măsurile de protecţie în interiorul locuinţei, chiar dacă imobilul în care locuim nu are risc seismic, sunt foarte mari şanse ca obiectele de mobilier să ne rănească. Noi am pus pe hartă câteva spaţii deschise, unde ne putem întâlni cu familia, cu cei apropiaţi imediat după cutremur, pentru că cel mai probabil n-o să funcţioneze liniile telefonice.”, a spus Alberto Grosescu, vicepresendite ARCEN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: