Redactia.ro
Home » Știri » Un nou cutremur în România. În ce zonă a avut loc și ce magnitudine a înregistrat

Un nou cutremur în România. În ce zonă a avut loc și ce magnitudine a înregistrat

cutremur

Un nou cutremur a avut loc în România în ziua de joi, 24 august. El a fost înregistrat în Brașov și a avut o magnitudine redusă, putând fi considerat un seism de mici dimenisuni. Iată detaliile!

Un nou cutremur în România. În ce regiune zonă a avut loc și ce magnitudine a înregistrat

Prin urmare, o altă mișcare seismica a avut loc în România, în dimineața zilei de joi, la ora 10:31. Epicentrul cutremurului s-a situat în Transilvania, în apropierea orașului Brașov, iar magnitudinea sa a fost una de 2, 5 grade pe scara Richter, conform specialiștilor.

Conform informațiilor furnizate de Institutul Național pentru Fizica Pământului, evenimentul seismic a avut loc la o adâncime de 5 kilometri în interiorul crustei terestre. Acest cutremur s-a produs în proximitatea următoarelor localități: la aproximativ 43 de kilometri nord-vest de Brașov, la aproximativ 44 de kilometri vest de Sfântu-Gheorghe, la o distanță de circa 71 de kilometri est de Mediaș, la aproximativ 83 de kilometri est de Sibiu și la aproximativ 84 de kilometri sud-est de Târgu-Mureș.

Gorj, o regiune cu activitate seismică puternică

În ultimele luni, județul Gorj a înregistrat o activitate tectonică neobișnuită, ceea ce i-a determinat pe cercetătorii seismologi să efectueze noi analize în această regiune.

La începutul lunii curente, Institutul pentru Fizica Pământului a anunțat că a demarat investigații în zonă cu ajutorul dronelor profesionale și echipamentelor laser.

Mihai Diaconescu, un specialist în seismologie din cadrul Institutului de Fizică a Pământului, a explicat la Antena 3 CNN motivele pentru care cutremurele au avut loc în județul Gorj. Conform afirmațiilor sale, zona de nord-vest a României prezintă încă activitate seismică, iar întrucât cutremurele au loc în regiunea mediteraneană, ele se vor manifesta și în România, în special în această zonă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: