Redactia.ro
Home » Știri » Un nou cutremur în România. Unde s-a resimțit seismul

Un nou cutremur în România. Unde s-a resimțit seismul

Un nou cutremur în România

Un nou cutremur în România. În urmă cu foarte puțin timp a avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că seismul s-a produs la adâncimea de 104 kilometri. Ce magnitudine a avut cutremurul?

Un nou cutremur în România. Unde s-a resimțit seismul

Seismologii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului au anunțat că a avut loc un cutremur. Seismul a avut loc la ora 13.16, în zona seismică Vrancea. Cutremurul este considerat ca fiind unul slab, în condițiile în care a avut magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter. Conform specialiștilor, seismul a fost resimțit în mai multe orașe din țară. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 85km E de Brasov, 92km S de Bacau, 103km NE de Ploiesti, 110km V de Galati, 114km NV de Braila, 153km N de Bucuresti, 172km SV de Iasi, 174km NE de Pitesti, 197km E de Sibiu, 217km SV de Chisinau.

Un alt cutremur s-a produs ieri în România

Pe data de 18 ianuarie, a avut loc un alt cutremur în România. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe, acesta fiind produs la o adâncime de 147 kilometri. Specialiștii au anunțat că seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 85km E de Brasov, 92km S de Bacau, 103km NE de Ploiesti, 110km V de Galati, 114km NV de Braila, 153km N de Bucuresti, 172km SV de Iasi, 174km NE de Pitesti, 197km E de Sibiu, 217km SV de Chisinau.

Gheorghe Mărmureanu, despre cutremurul din 1977

Cutremurul din 1977 va rămâne pentru totdeauna în amintirile românilor. Seismul a curmat mii de vieți și a distrus sute de clădiri. Seismologul Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre cutremurul din 1977, dar și dacă s-au întâmplat lucruri anormale. „Institutul Național pentru Fizica Pământului înregistrează orice cutremur și nu numai din România, ci și din țările internaționale. Rețeaua seismică pe care România o are în prezent este foarte bună pentru că am făcut-o împreună cu Statele Unite și toată rețeaua este automatizată. Rețeaua seismică înregistrează orice mișcare seismică, nu doar cutremur. Așadar, nu au fost înregistrate mai multe seisme decât în mod normal, înainte de a se produce cutremurul din 1977.”, ne-a spus specialistul.

De asemenea, specialistul a vorbit și despre moartea actorului Toma Caragiu, care a murit în urma cutremurului. În cazul persoanelor care locuiesc la bloc, acestea trebuie să rămână în apartament și sub nicio formă să nu coboare pe scări. „Dacă locuiești la bloc, este o mare prostie să cobori pe scări. Chiar eu l-am văzut pe Toma Caragiu cum a murit. Noi am găsit în camera lui sticla de vodkă și paharul neclintite de pe masă. În schimb el a vrut să coboare pe scară, dar s-a rupt scara și a căzut apoi peste altceva, iar acest lucru i-a adus moartea. Treaba este foarte relativă și depinde în ce bloc locuiești„, ne-a mai spus Gheorghe Mărmureanu.

Printre bucureștenii care au decedat în urma cutremurului din 1977 s-au numărat mai mulți actori și artiști. Printre s-a numărat și regizorul Toma Caragiu, care a făcut greșeala de a alerga pe scările blocului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: