Redactia.ro
Home » Știri » Un nou cutremur în zona seismică Vrancea. Ce magnitudinea a avut seismul

Un nou cutremur în zona seismică Vrancea. Ce magnitudinea a avut seismul

Cutremur

În dimineața zilei de joi, 30 aprilie, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter în zona seismică Vrancea. Seismul s-a produs la adâncimea de 148 km.

Cutremur în zona seismică Vrancea

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în dimineața zilei de joi, 30 aprilie, ora 05.54, a avut loc un seism cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 148 km, și în apropierea următoarelor orașe : 63km E de Brasov, 78km NE de Ploiesti, 114km S de Bacau, 128km V de Braila, 128km V de Galati, 131km N de Bucuresti, 147km NE de Pitesti, 177km E de Sibiu, 196km N de Ruse, 197km SV de Iasi.

Este cel de-al doilea cutremur semnificativ din această săptămână. Marți dimineața a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter în zona Vrancea.

Cutremurul s-a produs la 115 km, în apropiere de următoarele orașe: 65km E de Brasov, 75km NE de Ploiesti, 117km S de Bacau, 125km V de Braila, 127km V de Galati, 128km N de Bucuresti, 146km NE de Pitesti, 179km E de Sibiu, 193km N de Ruse, 199km SV de Iasi.

Cel mai puternic seism din acest an

Pe 25 aprilie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a avut loc cel mai puternic cutremur de la începutul acestui an.

Conform INFP, seismul a avut magnitudinea de 5 grade pe scara Richer, iar cel mai aproape epicentru a fost Galați.

Constantin Ionescu, directorul Institutului pentru Fizica Pământului a precizat că acest cutremur este unul semnificativ, fiind produs la o distanță destul de mică în estul României.

Specialiștii au crezut inițial că a fost vorba despre un seims cu magnitudinea de 4,6, dar ulterior au actualizat informațiile la magnitudinea de 5 grade pe scara Richter.

Din fericire nu au fost raportate probleme în rândul cetățenilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: