Redactia.ro
Home » Știri » Un nou drog, vândut cu doar 10 lei, i-a alertat pe polițiștii din Capitală. Au loc percheziții de amploare

Un nou drog, vândut cu doar 10 lei, i-a alertat pe polițiștii din Capitală. Au loc percheziții de amploare

perchezitii diicot

După ce Vlad Pascu s-a urcat la volan, deși se afla sub influența substanțelor interzise, și a curmat viața a doi tineri, problema drogurilor a început să fie investigată cu mai mare atenție în țara noastră. Așadar, în data de 4 octombrie 2023, forțele de poliție și procurorii din cadrul DIICOT din București au efectuat zece percheziții în București și în județul Ilfov. Ele au vizat persoane suspectate de comercializarea unei substanțe psihoactive noi. Această substanță era furnizată consumatorilor la un preț de 10 lei în diverse zone din centrul Capitalei.

Percheziții de amploare în București. Mai mulți indivizi vindeau droguri puternice în centrul Capitalei cu doar 10 lei

În această dimineață, autoritățile din București au efectuat zece percheziții la domicilii în București și în județul Ilfov. Polițiștii și procurorii din cadrul DIICOT au deschis un dosar de investigație privind efectuarea ilegală de operațiuni cu substanțe psihoactive.

Concret, investigatorii au programat audierea a 20 de indivizi. Toți acești suspecți sunt subiectul aceleiași investigații, după ce s-a constatat că pe piață se află în vânzare o substanță psihoactivă nouă, cunoscută sub denumirea de Alpha-PHiP.

În urma investigațiilor efectuate de către DIICOT, s-a descoperit că, pe durata anului 2023, mai mulți suspecți au fost implicați în vânzarea repetată a diverselor cantități de substanțe psihoactive de tip Alpha-PHiP, comercializate la un preț de aproximativ 10 lei pe doză. Este cunoscut faptul că această substanță psihoactivă nouă aparține clasei catinonelor sintetice.

Cazul lui Vlad Pascu a revoltat opinia publică

În luna august, Vlad Pascu, un tânăr de doar 19 ani a curmat viața altor doi tineri după ce i-a accidentat mortal. Vlad Pascu, fiul unor oameni de afaceri influenți din București, urcase la volan deși consumase un cocktail puternic de substanțe interzise. În prezent se află în arest preventiv, iar judecătorii urmează să stabilească ce pedeapsă va primi pentru fapta sa. În timpul audierilor de la DIICOT, Vlad Pascu le-a dezvăluit anchetatorilor care erau persoanele de la care achiziționa droguri în mod constant, astfel și o parte din cei din anturajul lui Vlad au ajuns în spatele gratiilor.

Unul dintre ei este Tudor Duma, un tânăr care se afișa frecvent pe rețelele de socializare în ipostaze revoltătoare, înconjurat de droguri și diferite arme albe. De altfel, cu doar 24 de ore înainte de a fi reținut de către procurorii DIICOT, Tudor Duma încercase să fure din Spitalul Florească mai multe substanțe cu puternic efect analgezic. Nu a reușit, așadar s-a mulțumirr doar să sustragă mai multe pungi cu ser fiziologic și glucoză.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: