Redactia.ro
Home » Știri » Un nou medicament va apărea pe piață! Toți românii vor fi tratați

Un nou medicament va apărea pe piață! Toți românii vor fi tratați

un nou medicament

Un medicament va apărea în următoarea perioadă pe piață. Producătorul de medicamente Antibiotice Iași va produce luna aceasta un medicament important de hidroxiclorochina, care este folosit în tratarea persoanelor infectate cu coronavirus.

Totodată, se vor produce trei tipuri de dezinfectanți pentru protecția împotriva COVID-19.

Un nou medicament va fi scos pe piață

Conform Capital.ro, producătorul Antibiotice Iași, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, a anunțat că va produce luna aceasta un medicament pe bază de hidroxiclorochina.

De asemenea, vor fi produse trei tipuri de dezinfectanți, care se află în curs de autorizare. Este vorba despre un gel dezinfectant pentru mâini și două tipuri de dezinfectant de suprafețe.

Potrivit reprezentaților producției, hidroxichlorochina este un medicament antiviral folosit în tratamentul malariei. bolilor autoimune, lupus eritematos, poliartrită reumatoidă. Acest medicament s-a dovedit a fi eficient pentru persoanele infectate cu coronavirus, aflate în stare gravă.

După o lungă perioadă de negociere, producția de Antibiotice a reușit contractarea substanței, care va ajunge în companie la sfârșitul lunii mai.

Pentru a reduce îmbolnăvirea cu noul coronavirus, compania va produce trei tipuri de dezinfectanți ce pot fi reproduși pe fluxurile proprii.

Echipele din cercetare, producţie şi calitate au lucrat la două tipuri de produse: geluri dezinfectante pentru mâini şi soluţii dezinfectante pentru suprafeţe. În urma efectuării testelor, au fost selectate o formulă de gel dezinfectant pentru mâini şi două formule pentru dezinfectant de suprafeţe. În momentul de faţă, Antibiotice aşteaptă răspunsul autorităţilor competente la aplicaţiile depuse pentru autorizarea gelului şi soluţiilor dezinfectante, la Ministerul Economiei şi la Institutul Cantacuzino”, transmite compania.

Medicamentul pentru bolnavii de tiroidă nu se mai găsește în farmacii

Persoanele cu afecțiuni tiroidiene nu mai găsesc medicamentul Euthyrox în farmacii. În urmă cu o lună, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru preciza că această problemă este ca și rezolvată, după ce 140.000 de cutii de Euthyrox au ajuns în România și vor fi introduse în farmacii.

ANMDMR a declarat că toate farmaciile din România sunt monitorizate și primesc zilnic mesaje de la pacienții care nu-și găsesc medicamentul pentru tiroidă în farmacii.

Reprezentanții ANMDMR asigură că se vor face verificări privind respectarea companiei care deține autorizația de punere pe piață, dar și respectarea obligației de asigurare de stocuri continue din farmacii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini