Redactia.ro
Home » Știri » Un nou remediu a fost găsit pentru boala Lyme, dar nu este tocmai ortodox și implică etnobotanicele

Un nou remediu a fost găsit pentru boala Lyme, dar nu este tocmai ortodox și implică etnobotanicele

Boala Lyme este o afecțiune provocată de mușcătura de căpușe. Potrivit oamenilor de știință, boala se transmite doar în cazul în care căpușa este purtătoare a bacteriei  Borrelia. De curând, experții au indentificat un remediu ce conține etnobotanice pentru tratarea bolii Lyme.

Un nou remediu a fost găsit pentru boala Lyme, dar nu este tocmai ortodox și implică etnobotanicele

Boala Lyme este greu de indentificat deoarece provoacă o mulțime de simptome. Specialiștii o mai numesc ”boala cu o mie de fețe” tocmai din acest motiv. De obicei, această afecțiune poate provoca simptome precum: stări de oboseală acuta, febră, dureri musculare și în unele cazuri mai grave poate duce la deces.

Boala Lyme este cel mai mult întâlnită în SUA. La începutul acestui an, în luna februarie, a fost publicat un studiu în  ”Frontiers in Medicine” realizat de experți  de la ”Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health” în colaborare cu  ”California Center for Functional Medicine and Focus Health”.

Cu toții au analizat 14 plante din nuc negru, gheara pisicii, pelinul dulce, teza mediteraneană și calota chinez. Însă,  chinina ghaneză și tufa japoneză au dat cele mai multe rezultate pozitive. Chinina ganeză este cel mai des întâlnită în Africa de Est și a ajutat, de-a lungul timpului, și la tratarea altor boli precum: hepatită, malarie, septicemie, turbeculoză. Chinina ghaneză și tufa japoneză sunt, de fapt, un tip de etnobotanice. Oamenii de știință fac acum cercetări în ceea ce privește doza recomandată încât să nu existe și efecte secundare ale acestor remedii anti boala Lyme.

”Suntem interesați să evaluăm în continuare aceste medicamente puternice pe bază de plante, prin studii pe animale, precum și prin studii clinice”, a declarat Dr. Ying Zhang de la ”Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health”, citat de Neuroscience.

Cum putem depista boala Lyme

Boala Lyme poate fi depistată de către medici în urma unor teste: testul Elisa și testul Western blot pentru anticorpi anti-Borrelia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: