Redactia.ro
Home » Știri » Un nou turneu pentru Simona Halep. Românca și-a făcut bagajele și a plecat la Paris

Un nou turneu pentru Simona Halep. Românca și-a făcut bagajele și a plecat la Paris

Simona Halep, care s-a întors în competiții în martie după o suspendare redusă de la 4 ani la 9 luni, a primit un wild-card pentru Trophee Clarins, un turneu de categoria WTA 125 care se va desfășura între 13 și 19 mai. Halep a acceptat această invitație, exprimându-și recunoștința.

”Sunt recunoscătoare pentru oportunitatea de a juca la Trophee Clarins. Fiecare meci este crucial pentru mine pe măsură ce îmi continui călătoria în tenisul competitiv. Aștept cu nerăbdare să prezint cel mai bun tenis al meu și sunt dornică să concurez împotriva unor adversare puternice”, a afirmat Simona Halep după ce a primit wild-card-ul.

La ce turneu va juca sportiva

Joi, Simona a postat pe Instagram o fotografie la plecarea sa spre Paris, cu bagajele pregătite pentru turneu. Alături de imagine, a scris „Și din nou Paris,” alăturând o inimioară roșie, făcând aluzie la faptul că este o fostă campioană la Roland-Garros.

La turneul Trophee Clarins de la Paris sunt așteptate opt jucătoare din top 50 mondial: Emma Navarro, Sloane Stephens, Katie Boulter, Leylah Fernandez, Yue Yuan, Katerina Siniakova, Clara Burel și Diane Parry. Pe lista publicată pe site-ul oficial al competiției se regăsesc și două jucătoare românce, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. Participarea lor depinde de performanța obținută la turneul WTA de la Roma.

Simona Halep pleacă la Paris. Sursă foto: Instagram
Simona Halep pleacă la Paris. Sursă foto: Instagram

 

Simona Halep nu scapă de ITIA

Simona Halep continuă să fie sub lupa Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA). La două luni după ce românca a pierdut procesul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul de dopaj cu supliment contaminat cu Roxadustat, ITIA a oferit clarificări.

Reacția a venit pe fondul întrebărilor ridicate de jurnaliștii BBC privind eficacitatea sistemului antidoping în tenis, care ar putea afecta carierele sportivilor mai degrabă decât să-i depisteze pe cei ce folosesc substanțe interzise.

În cazul Simonei Halep, fostul lider mondial a primit inițial o suspendare de patru ani, care ulterior a fost redusă la doar nouă luni după ce s-a adresat TAS. Ea s-a întors apoi în circuitul WTA. Deși procesul a durat mai mult decât era planificat, Simona ar fi putut reveni în circuit la șase luni după ce și-a ispășit pedeapsa la TAS. ITIA a fost acuzată că a întârziat intenționat procesul, dar a argumentat că dosarul conținea aproximativ 8.000 de pagini.

Karen Moorhouse, directorul executiv al ITIA, a răspuns la criticile fostului antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, care acuzase agenția de formularea unor acuzații false și de perturbarea industriei. Ea a insistat că toate procedurile în cazul Halep au fost „ca la carte,” dar a recunoscut că situația a ridicat „întrebări corecte și importante.”

„Credem că cei mai mulți jucători de tenis sunt curați și intenționează să respecte regulile. De asemenea, este corect să spunem că unii sportivi vor alege să trișeze, iar alții pot încălca regulile din cauza neglijenței ori din neatenție”, a mai transmis ITIA.

Moorhouse a adăugat că ITIA crede că majoritatea jucătorilor de tenis sunt cinstiți și doresc să respecte regulile. Totuși, unii sportivi aleg să trișeze, iar alții încalcă regulile accidental sau din neglijență. Ea a subliniat importanța menținerii unui sistem antidoping eficient și transparent pentru protejarea integrității sportului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: