Redactia.ro
Home » Știri » Un nou val epidemic Covid-19 își face simțită prezența în România. Ce spune profesorul Streinu Cercel despre purtarea măștii de protecție

Un nou val epidemic Covid-19 își face simțită prezența în România. Ce spune profesorul Streinu Cercel despre purtarea măștii de protecție

adrian streinu cercel

Cazurile de îmbolnăvire cu virusul Sars-Cov-2 cresc considerabil în România, iar medicul Streinu Cercel este de părere că masca de protecție ar trebui să fie purtată din nou, cu scop preventiv.

Ce spune medicul Streinu Cercel despre un nou val epidemic Covid-19

Cu aproximativ o săptămână în urmă, grupul de Comunicare Strategică a furnizat un raport cu privire la evoluția situației în ultima perioadă. În intervalul cuprins între 25 septembrie și 2 octombrie, au fost înregistrate un total de 13.165 de cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19.

Recent, invitat la podcastul moderat de către Adrian Artene, Streinu Cercel a discutat despre posibilitatea unui nou val epidemic de COVID-19. De asemenea, expertul a menționat că, în ciuda scepticismului manifestat de unii oameni cu privire la vaccinurile pe bază de ARN mesager, este important de remarcat faptul că acest tip de vaccin a fost apreciat prin acordarea unui Premiu Nobel, ceea ce sugerează că nu poate fi considerat cu totul lipsit de eficacitate.

„Nu este un nou val de pandemie, este un nou val epidemic. Pandemia și-a spus cuvântul, s-a încheiat. Ce este, însă, bine în toată povestea asta este că au apărut aceste vaccinuri pe bază de ARN mesager care sunt, practic, mură-n gură. Adică nu mai lasă organismul să ia, să disece, să vadă care este componenta care poate fi folosită pentru a face anticorpi, ci spune „Uite, asta e! Ia, fă anticorpi, croșetează-i, doi pe față, doi pe dos și pune-i organismului la dispoziție”. Pentru treaba asta s-a luat un Premiu Nobel acum. Pentru aceste vaccinuri ARN mesager. Și cu toate că s-a dat un Premiu Nobel și acolo este o comisie care studiază, validează etc., lumea tot zice că vezi, Doamne, ce prăpastie s-a făcut”,  a declarat medicul Steinu Cercel, în podcastul lui Adrian Artene.

Medicul Streinu Cercel recomandă purtarea măștii de protecție

Medicul a fost întrebat și dacă ar fi necesară utilizarea măștii de protecție din nou. Răspunsul lui a fost cât se poate de clar. Doctorul a subliniat că masca ar trebui să fie utilizată din nou de către oameni, cu scopul prevenirii îmbolnăvirii.

„E de recomandat ca atunci când în jurul tău există oameni care strănută, tușesc să porți o mască pentru că te protejează pe tine. Sunt foarte multe microorganisme, în momentul de față, care fac pe nebunele. De exemplu, virusurile gripale s-au înhăitat cu virusul respirator sincițial și dau forme severe la adult”, a fost recomandarea medicului Streinu Cercel.

Sursă foto Mediafax

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: