Redactia.ro
Home » Știri » Un oraș din România a obținut 100 de milioane de euro din fonduri europene

Un oraș din România a obținut 100 de milioane de euro din fonduri europene

Un oraș din România a obținut 100 de milioane de euro din fonduri europene

Un oraș din România a obținut 100 de milioane de euro din fonduri europene.  În ultimii doi ani, primăria din Turda a obținut finanțare europeană de 100 milioane de euro pentru proiectele sale. Această sumă este cea mai mare primită de un municipiu din România care nu este reședință de județ.

Un oraș din România a obținut 100 de milioane de euro din fonduri europene

Municipiul Turda are aproximativ 47.000 de locuitori și a concurat pentru fonduri europene cu mari orașe din Europa. În ultimii doi ani, acesta a obținut o finanțare europeană de 100 de milioane de euro pentru proiectele sale.

Primarul spune că bugetul local abia le ajungea pentru plata facturilor și a salariilor.

Din 2.500 de concurenți la planul de mobilitate urbană din Europa au rămas trei în finală, respectiv Milano, Manchester și Turda. Turda fiind lăsată de izbeliște în ultimii 20 de ani, era nevoie de foarte mulți bani, iar din bugetul local nu aveam cum să mă descurc, pentru că o mare parte, circa 86% este pe funcționare, pentru dezvoltare rămâneau puțini bani”, spune Cristian Matei, primarul municipiului Turda.

Un nou început

În urma cu doi, aventura eruopeană a început pentru micul oraș Turda. În prezent, proiectul de modernizare a transportului se află în plină desfățurare, iar 20 de autobuze electrice vor intra pe traseu luna viitoare.

Pentru proiectul de mobilitate urbană, primăria Turda a primit 32 de miolioane. 19 proiecte au fost deupse de primăria Turda, iar 13 au primit deja finanțare în valoare de peste 100 milioane de euro. 20 de milioane de euro sunt destinate reabilitării unor obiective turistice, printre care Castrul Roman, Mormântul lui Mihai Viteazul și clădirea teatrului din oraș.

Citeste si:Ce a găsit un proprietar după ce i-au plecat chiriașii. Erau membrii unui cult religios

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini