Redactia.ro
Home » Știri » Un pescar a găsit un Piranha în Crișul Repede. Garda de Mediu Bihor a demarat o anchetă

Un pescar a găsit un Piranha în Crișul Repede. Garda de Mediu Bihor a demarat o anchetă

Un pescar a găsit un Piranha în Crișul Repede. Garda de Mediu Bihor a demarat o anchetă

Un pescar a găsit un pește Piranha în Crișul Repede din Oradea, iar Garda de Mediu Bihor a declanșat o anchetă. Iată detalii! 

Un pescar a găsit un Piranha în Crișul Repede. Garda de Mediu Bihor a demarat o anchetă

Un ecologist, pasionat de pescuit, care ieșise să curețe malul Crișului Repede a găsit un Piranha cu burtă roșie miercuri, în vecinătatea Podului Centenarului, din Oradea. Peștele Piranha a fost găsit mort de către pescar, pentru că temperatura apei a scăzut sub 10 grade, iar această specie de pești carnivori de apă dulce trăiește, în mod normal, în apele calde din America de SUD.

„Sper să fi fost un accident. Peştele a fost aruncat, recent, în Criş, probabil de un colecţionar de peşti exotici. Vom încerca să găsim persoana, pentru că această specie este un pericol pentru ecosistemul indigen, iar amenda pentru astfel fapte este între 7.500 lei şi 15.000 lei”, a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu, pentru adevarul.ro.

Comisarii Gărzii de Mediu și reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor vor începe să facă verificări pentru a se asigura că alte specii nu au fost afectate de Piranha.

„Vom verifica să nu cumva să fi fost aruncaţi şi în Peţa, căci aici ar avea condiţii de supravieţuire şi, fiind răpitori, ar face ravagii printre speciile indigene”, a mai spus Sever Șerbănescu, potrivit sursei.

„Aşa cum câinii periculoşi sunt definiţi prin lege şi trebuie declaraţi, aşa ar trebui să fie şi animalele sălbatice care ajung în captivitate ca animale de companie, de multe ori fără ca proprietarii să cunoască pericolul pe care îl pot reprezenta”, a mai declarat șeful Gărzii de Mediu Bihor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: