Redactia.ro
Home » Știri » Un preot din Suceava a făcut un adevărat show în timpul unei înmormântări. Motivul ireal pentru care parohul nu a lăsat dricul să intre în cimitir | VIDEO

Un preot din Suceava a făcut un adevărat show în timpul unei înmormântări. Motivul ireal pentru care parohul nu a lăsat dricul să intre în cimitir | VIDEO

Preot din Suceava

În orașul Suceava s-au desfășurat scene tulburătoare în care un preot ortodox a adoptat o atitudine șocantă, întinzându-se la pământ în fața porții unui cimitir, cu intenția de a bloca o ceremonie de înmormântare. Incidentul a avut loc în localitatea Gura Solcii, unde preotul ortodox s-a opus desfășurării slujbei funerare conform ritului penticostal pentru un bărbat care, cu toate că era ortodox, avea rude de confesiune penticostală.

Cimitirul comun din Gura Solcii servește drept loc de odihnă finală pentru cetățenii de toate credințele. În acest loc urma să fie înmormântat un bărbat de confesiune ortodoxă, iar toate celelalte rude ale sale erau penticostale.

Un preot din Suceava a făcut show la o înmormântare

Înainte de incident, rudele defunctului au abordat preotul paroh pentru a solicita permisiunea de a desfășura slujba funerară conform ritului penticostal, plătind taxele aferente locului de veci și celelalte cheltuieli specifice. Surprinzător, preotul ortodox a fost inițial de acord cu întreaga procesiune, alăturându-se chiar și cortegiului funerar în cursul zilei de duminică. Cu toate acestea, când procesiunea a ajuns la poarta cimitirului, preotul ortodox s-a așezat intenționat la pământ, blocând astfel accesul dricului funerar.

Forțele de ordine au intervenit în mod gradual și cu răbdare, gestionând conflictul și reușind să îndepărteze preotul care împiedica vehiculul mortuar să intre în cimitir. Situația a fost rezolvată fără escaladarea tensiunilor, iar procesiunea funerară a putut continua în cele din urmă spre locul de înmormântare.

Preotul va fi anchetat de poliție

Preotul care a generat acest incident nefericit se află acum sub cercetare penală, fiind suspectat de săvârșirea infracțiunii de împiedicare a exercitării libertății religioase. Această situație controversată aruncă o lumină crudă asupra divergențelor religioase și a modului în care acestea pot afecta chiar și momentele de doliu și comemorare.

„S-a stabilit că, în cursul a acestei zile, la cimitirul comun din localitatea Gura Solcii, unde sunt înhumaţi cetăţenii de toate confesiunile, urma să fie înmormântat un bărbat de confesiune ortodoxă, toate celelalte rude ale acestuia fiind de confesiune penticostală.

Anterior, rudele bărbatului au solicitat preotului paroh să permită slujba de înmormântare după rit penticostal şi au achitat taxele pentru locul de veci şi celelalte taxe specifice, preotul ortodox fiind de acord cu întreaga procesiune.

Cu toate acestea, în cursul acestei zile, când cortegiul funerar s-a pus în mişcare, preotul ortodox s-a alăturat şi el, iar, când s-a ajuns la poarta cimitirului, preotul ortodox s-a poziţionat intenţionat la sol pentru a nu permite dricului funerar accesul”, a declarat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: