Redactia.ro
Home » Homepage » Un preot în slip a ținut o slujbă în mare, pe o saltea gonflabilă. Enoriașii l-au urmărit cu atenție, din apă sau de pe plajă

Un preot în slip a ținut o slujbă în mare, pe o saltea gonflabilă. Enoriașii l-au urmărit cu atenție, din apă sau de pe plajă

Un preot în slip a ținut o slujbă în mare, pe o saltea gonflabilă. Enoriașii l-au urmărit cu atenție, din apă sau de pe plajă

Un preot catolic a celebrat o liturghie în mare, îmbrăcat doar în slip, și a folosit pe post de altar o saltea gonflabilă. Enoriașii l-au urmărit de pe plajă, îmbrăcați în costume de baie, sau din apă. Întâmplarea a creat polemică în Italia, acolo unde a avut loc.

Un preot în slip a ținut o slujbă în mare, pe o saltea gonflabilă. Enoriașii l-au urmărit de pe plajă sau din apă

Mattia Bernasconi e un preotul catolic din Milano. Din cauza căldurii, el a ales să țină liturghia în mare, duminica trecută, la Crotone, în regiunea Calabria. S-a îmbrăcat doar în slip și s-a folosit de ce a avut la îndemână ca să improvizeze un altar: o saltea gonflabilă, a relatat AFP, citată de Agerpres. Întâmplarea a fost filmată şi făcută publică. N-a fost văzută cu ochi buni de superiorii preotului, totuși.

Într-un comunicat publicat pe site, arhiepiscopia din Crotone a transmis că „celebrarea euharistică dispune de un limbaj specific alcătuit din gesturi şi simboluri care trebuie respectate şi preţuite, fără a renunţa la ele cu prea multă superficialitate. Mai presus de toate, este necesar să se menţină acest minim de decor şi atenţie la simboluri”, a transmis arhiepiscopia.

Preotul catolic a venit și el cu o replică pe site-ul parohiei sale, o scrisoare adresată arhiepiscopiei, în care se apără și neagă „în mod absolut că intenţia lui a fost de a banaliza euharistia sau de a o folosi pentru a transmite alte mesaje”. Liturghia a fost menită să încheie activităţile unei tabere de tineri voluntari milanezi din cadrul unei asociaţii, mai scrie sursa citată de Agerpres.

„A fost pur şi simplu o slujbă pentru a încheia o săptămâna de lucru cu tinerii care au participat la tabără”, a spus Mattia Bernasconi.

Procuratura din Crotone a deschis o anchetă pentru „ofensă adusă unei confesiuni religioase”, potrivit surselor citate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: