Redactia.ro
Home » Știri » Un prim vinovat al crimei din Caracal. Ancheta scoate la iveală neglijența în serviciu

Un prim vinovat al crimei din Caracal. Ancheta scoate la iveală neglijența în serviciu

GALERIE FOTO (2)

La patru zile de la crima terifiantă din Caracal, oficialitățile încearcă să găsească vinovații morali ai acestei întâmplări nefericite. Iar după demisiile și demiterile ale șefului Poliției din Caracal, șeful Poliției Române și șeful STS, un alt prim vinovat al crimei din Caracal apare la orizont.

Un prim vinovat al crimei din Caracal

Potrivit autorităților, prima persoană care ar putea fi acuzată pentru neglijență în serviciu ar fi dispecerul Poliției, care a preluat apelul de la Serviciul de Urgență. După ce înregistrările au ajuns în mâna anchetatorilor, s-a aflat că dispecerul nu a încercat pe timpul apelului să stabilească locul în care se afla tânăra. Asta deși era un detaliu vital.

Mai mult de atât, dispecerul n-ar fi urmat nici protocolul și n-ar fi sfătuit-o pe tânără cum să procedeze până la sosirea salvatorilor. Tocmai aceste abateri de la procotol l-ar transforma pe dispecer într-un prim vinovat al crimei din Caracal.

”Cu ocazia audierii inregistrarii discutiei telefonice intre operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt, Ag. Sef Principal Florescu Vasilică Viorel si victima, s-a constatat ca politistul a avut o atitudine refractara fata de aceasta fara a da dovada de solicitudine si neimplicandu-se in obtinerea de date care sa conduca la identificarea locatiei unde se afla persoana apelanta, respectiv sa o consilieze pe aceasta, ori sa ii ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei pana la sosirea echipajelor de politie”, se arată în raportul intern al Ministerului de Interne.

Demisie Șeful STS

Deși ancheta e încă în curs, șeful STS și-a prezentat demisia. ”Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Președintelui României demisia mea din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112.”, se arată scris în comunicatul emis de Ionel Vasilică, după ce și-a depus demisia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: