Redactia.ro
Home » Știri » Un primar din Bacău dă afară un bărbat pe care-l acuză că ar fi infectat cu HIV: „Are SIDA omul ăla!” (VIDEO)

Un primar din Bacău dă afară un bărbat pe care-l acuză că ar fi infectat cu HIV: „Are SIDA omul ăla!” (VIDEO)

Scandal la o primărie din Bacău, la o ședință de consiliu local. Un edil a fost filmat cum jignește și discriminează o persoană infectată cu HIV: „Are SIDA omul ăla! Îți permiți să-l ții lângă tine?”, se aude pe o filmare video.

Totul s-a întâmplat la ședința de Consiliul Local din comuna Prăjești, județul Bacău.

L-a trimis pe om acasă

Se poate vedea cum primarul spune despre respectiva persoană că „are o boală transmisibilă”, iar în momentul în care o consilieră îi atrage atenția că afecțiunea nu se transmite așa cum crede acesta, edilul îi răspunde: „Se ia, doamnă, se ia. Luați-l acasă, dacă vreți”. „Are SIDA omul ăla”, mai spune el.

„Aveți o boală transmisibilă, nu vă apropiați!”, se adresează primarul persoanei respective. „Vă rog să trimiteți pe cineva. Omul ăsta are o boală transmisibilă. Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta… Are SIDA omul ăla!”, se aude pe filmare.

Un consilier care participă la întreaga scenă îi spune primarului că: „SIDA nu se ia așa”, însă primarul îi răspunde: „Se ia, doamnă, se ia! Vreți? Luați-l acasă!”.

Bărbatul respectiv a depus plângere la Poliție

Poliția a fost sesizată chiar de către bărbatul vizat de comentariile cel puțin nepotrivite ale primarului băcăuan.

„O faptă gravă a unui primar din România anului 2023 care jignește, stigmatizează și discriminează o persoană seropozitivă. Cerem autorităților în drept să intervină și să combată acest tip de comportament al unui primar la adresa unui cetățean în primul rând.

A se ignora comentariile politice din film, UNOPA nu face politică și a folosit acest film doar ca dovadă a comportamentului semnalat”, au precizat cei de la Uniunea Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: