Redactia.ro
Home » Știri » Un rechin de aproape un metru lungime, pe litoralul românesc! Vizită neașteptată în Portul Constanța (VIDEO)

Un rechin de aproape un metru lungime, pe litoralul românesc! Vizită neașteptată în Portul Constanța (VIDEO)

Un rechin a fost surprins sâmbătă, 3 februarie, în portul Constanța, în timp ce înota pe lângă dig, foarte aproape de suprafața apei.

Rechinul măsura aproape 1 metru lungime cunoscut și sub denumirea de câine de mare a fost văzut și filmat spre surprinderea celor din jur.

Rechinul căuta mâncare

Cum în zona portului se lucrează foarte mult cu cereale, cel mai probabil, rechinul s-a apropiat în căutare de hrană, atras de resturile care au ajuns în apă.

Specia îşi duce traiul la adâncimi de 50-100 de metri şi se hrănește cu hamsii, guvizi, stavrizi, crabi şi chiar creveţi.

„Acest rechin, acest câine de mare, care trăiește la ape adânci mai reci, nu prea vine la mal din cauză că nu-i place apa caldă. Iarna însă vine, mai ales din motivele reproductive. E un rechin inofensiv, nu e periculos.

Un rechin care se hrănește cu pești, care trăiește pe fundul apei, în special în zonele mai adânci”, spune biologul Adrian Bîlbă.

Cum e Rechinul de Marea Neagră?

Rechinul de Marea Neagră este inofensiv pentru oameni și se hrănește cu pești de mici dimensiuni. Femelele își depun ouăle de forma unor capsule pe ierburile marine.

„Dimensiunea până mai ieri era minimă de 120 centimetri, acum e de 90 de centimetri. E un rechin inofensiv, nepericulos, un rechin care se hrăneşte cu peştişori, care trăieşte pe fundul apei în special în zonele mai adânci şi nu ne deranjează cu nimic, ci îmbogăţeşte Marea Neagră şi cumva face parte din acel eşalon terţiar sau vârful lanţului trofic.

Deci nu trebuie să ne îngrijorăm, sunt buni, sunt sănătoşi pentru Marea Neagră, din păcate pescuiţi şi consumaţi de oameni, din păcate în această perioadă când vin să reproducă sunt şi capturaţi de pescari, dar din fericire există legislaţie care protejează femelele ce nasc puii vii şi în felul acesta le protejează şi asigură o sustenabilitate a populaţiei de rechini”, a mai afirmat biologul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: