Redactia.ro
Home » Știri » Un român a furat sculele cu care lucra în Franța ca să-și deschidă propria afacere în România

Un român a furat sculele cu care lucra în Franța ca să-și deschidă propria afacere în România

roman furt scule

Inventivitatea românilor nu cunoaște limite. Un bărbat a ajuns să fie cercetat penal după ce a apelat la un gest ilegal pentru a pune bazele propriei afaceri. Iată detaliile, desprinse parcă dintr-un film de comedie!

Un bărbat a vrut să-și deschidă o afacere în România cu uneltele pe care le-a furat de la fostul loc de muncă

Un bărbat din Constanța este subiectul unei anchete pentru furt, după ce a fost interceptat la vama Petea cu uneltele pe care le utilizase în construcții în Franța. El susține că intenționează să își înființeze o afacere în România, conform Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF).

Conform surselor menționate, luni seară, în jurul orei 22:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, trei cetățeni români – unul din Constanța și doi din Maramureș – au sosit pentru a efectua procedurile de frontieră în timp ce călătoreau într-un autocar înregistrat în România, care se întorcea din Franța.

Rezidentul din Constanța nu a fost capabil să furnizeze documente pentru bunurile de marcă Hilti găsite în bagajele sale. În urma investigațiilor, oamenii legii au stabilit că aceste unelte au fost sustrase direct din depozitul firmei pentru care individul a lucrat anterior. Acesta a menționat că a fost angajat în Franța la firma unui alt cetățean român care a raportat pierderea acestor bunuri, dar acum a decis să se întoarcă în România pentru a iniția o afacere independentă. Cu toate acestea, la momentul plecării sale, el a luat cu sine și uneltele de construcție de la fostul său loc de muncă.

Bărbatul este cercetat penal

Bunurile au fost confiscate pentru a permite investigații ulterioare, iar rezidentul din Constanța este supus unei anchete pentru comiterea infracțiunii de furt.

„Cu ocazia controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră, în bagajele constănţeanului (în vârsta de 35 de ani) au fost descoperite mai multe unelte folosite în construcţii (şurubelniţe electrice, flexuri, un rotopercutor, acumulatori şi staţie de încărcare), a căror valoare a fost estimată la 11.700 lei. Bărbatului i-au fost solicitate documente justificative pentru bunurile aflate în bagaje, dat fiind că anterior, la sediul instituţiei, a fost primit un apel telefonic din partea unui alt cetăţean român aflat în Franţa şi care a reclamat faptul că i-au dispărut din depozitul societăţii pe care o administrează mai multe unelte.

Constănţeanul nu a putut prezenta acte pentru bunurile – marca Hilti – descoperite în bagajele sale, iar în urma cercetărilor colegii noştri au stabilit că uneltele au fost luate chiar din depozitul firmei la care bărbatul lucrase anterior. Acesta a declarat că a lucrat în Franţa la firma cetăţeanului român care a reclamat dispariţia bunurilor, dar acum a decis să se întoarcă în România pentru a începe o afacere pe cont propriu. La plecare, însă, a luat de la fostul loc de muncă şi uneltele de construcţie”, se arată în comunicatul transmis de către polițiștii de frontieră.

Sursă foto Pexels.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: