Redactia.ro
Home » Știri » Un român a murit de epuizare, după 40 de ore de muncă la deszăpezit drumuri, în Botoșani: „Era un om extraordinar”

Un român a murit de epuizare, după 40 de ore de muncă la deszăpezit drumuri, în Botoșani: „Era un om extraordinar”

Un român a murit de epuizare, după 40 de ore de muncă la deszăpezit drumuri, în Botoșani: „Era un om extraordinar”

Un român a murit de epuizare, după 40 de ore de muncă la deszăpezit drumuri, în Botoșani. Iată întreaga poveste!

Un român a murit de epuizare, după 40 de ore de muncă la deszăpezit drumuri, în Botoșani: „Era un om extraordinar”

Un român, muncitor la Drumuri Naționale, a murit de epuizare în urma efortului depus pentru a curăța mai multe șosele din nordul țării, după ce zăpezile neașteptate din luna aprilie au blocat drumurile și au izolat mai multe localități.

Dumitru Ichim avea 57 de ani. Bărbatul ar fi muncit aproape 40 de ore fără pauză pentru a debloca drumurile înzăpezite, potrivit spuselor unor colegi de-ai lui, informează Observator.

Conform sindicaliştilor, bărbatul era singurul care deservea autofreza SDN Botoşani. El le-ar fi spus colegilor că este foarte obosit după cele aproape 40 de ore de muncă şi a vrut să se odihnească. Din păcate, el nu s-a mai trezit niciodată.

Omul a intrat la serviciu marți, iar până în ziua în care și-a dat ultima suflare nu a mai ajuns acasă. A murit după zeci de ore în care a ajutat oamenii să iasă din nămeți. Era cunoscut ca fiind diabetic, dar asta nu l-a împiedicat să lucreze și să se dedice 100% muncii sale, potrivit News.ro.

”Era un om extraordinar și foarte dedicat muncii și oamenilor. A muncit până la epuizare”, a declarat un apropiat al bărbatului.

În timpul viscolului care s-a abătut zilele trecute asupra județelor din partea de est a țării, printre alte intervenții, Dumitru a participat și la cazul unei femei care a născut acasă, într-un sat izolat, asistată printr-un apel video de personalul medical. Bărbatul a reușit să elibereze drumul pentru ca mama și copilul să ajungă în siguranță la spital, potrivit rotalianul.com.

„Era bucuros, da. A zis că măcar o faptă bună a făcut şi el. A născut fata aia şi au adus-o la spital după ce a deszăpezit drumul. Era bucuros că a salvat o viaţă, dar a murit el”, a declarat un coleg, conform sursei menționate mai sus.

Sindicaliștii au transmis un mesaj important, iar poliția și inspectorii de muncă au deschis o anchetă.

„Facem precizarea că drepturile salariale ale muncitorilor din DRDP-uri şi secţiilor locale nu sunt mari în comparaţie cu personalul CNAIR Central, iar sporurile acordate sunt esenţiale pentru întregirea veniturilor şi pentru a duce o viaţă în condiţii decente”.

„Cu un salariu de aproximativ 3000 de lei oamenii lucrează până la epuizare să asigure siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. De mai bine de 80 de ore, drumari din toată ţara s-au alăturat colegilor din judeţele afectate de starea vremii. Aceştia mănâncă şi se odihnesc pe unde apucă în condiţii inumane”, au transmis sindicaliștii.

Sindicaliştii atrag din nou atenţia conducerii CNAIR asupra faptului că „numărul insuficient al angajaţilor şi lipsa utilajelor sunt o problemă majoră cu care drumarii din toată ţara se confruntă”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: