Redactia.ro
Home » Știri » Un român din Spania a obținut în instanță dreptul de a fi EUTANASIAT! Bărbatul și-a împușcat colegii de muncă, dar și doi polițiști

Un român din Spania a obținut în instanță dreptul de a fi EUTANASIAT! Bărbatul și-a împușcat colegii de muncă, dar și doi polițiști

Un român din Spania a obținut în instanță dreptul de a fi eutanasiat. Acesta a fost condamnat la închisoare pentru tentativă de omor, după ce și-a împușcat colegii de muncă și a tras și în doi polițiști. 

Un român din Spania a obținut în instanță dreptul de a fi EUTANASIAT! Bărbatul și-a împușcat colegii de muncă, dar și doi polițiști

Marin Eugen Sabău a lucrat ca agent de securitate la o firmă din Tarragona. El a fost concediat după numeroasele conflicte avute la locul de muncă. Vrând răzbunare, pe 14 decembrie 2021 a mers înarmat în sediul fostului loc de muncă și și-a împușcat 3 foști colegi, rănindu-i grav.

Speriat, a fugit apoi și s-a baricadat într-o fostă fermă din apropiere. Nu a durat mult, iar polițiștii l-au găsit. Vrând să scape, a început să tragă în oamenii legii și chiar a rănit doi dintre ei. În cele din urmă, bărbatul a fost împuşcat de poliţişti. În urma incidentului, acesta a rămas complet paralizat.

Ei bine, anul acesta, Marian Eugen Sabău, a cerut în justiție să i se aprobe dreptul de a fi eutanasiat. Și așa a devenit primul deținut din Spania care beneficiază de o decizie favorabilă în acest sens. Instanța superioară din Tarragona a respins apelul față de decizia primei instanțe, și ea favorabilă românului, relatează cotidianul „El Pais”.

Un român din Spania a obținut în instanță dreptul de a fi EUTANASIAT! Bărbatul și-a împușcat colegii de muncă, dar și doi polițiști

„Sunt paraplegic. Am 45 de puncții în mână. Nu-mi pot mișca bine brațul stâng. Am șuruburi și nu-mi simt pieptul”, a spus Sabău pe 11 iulie, audiat prin videoconferință de la spitalul penitenciar Terrassa, unde este internat, în susținerea cererii sale de eutanasie.

Legea Eutanasiei echivalează procesul judiciar cu o moarte naturală și nu presupune „o încălcare a dreptului la ocrotire judiciară efectivă”, invocată de avocații victimelor, a mai stabilit instanța. Avocatul polițistului rănit și un alt coleg de-al său au atacat hotărârea pe cale extraordinară.

„Decizia Curții este greșită. Nu a ținut cont de suferința victimelor, nici de demnitatea acestora”, a declarat avocatul José Antonio Bitos. Cazul este o premieră judiciară în Spania și va fi tranșat la Curtea Constituțională.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: