Redactia.ro
Home » Știri » Un român s-a trezit cu o factură de 22.000 de euro la energie. „Vom vedea facturi și mai mari?”

Un român s-a trezit cu o factură de 22.000 de euro la energie. „Vom vedea facturi și mai mari?”

Un român s-a trezit cu o factură de aproape 22.000 de euro la energie. „Vom vedea facturi și mai mari?”

Un român s-a trezit cu o factură de aproape 22.000 de euro la energie. Iată despre ce este vorba și ce furnizor de energie electrică a primit cea mai mare amendă de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei și de ce.

Un român s-a trezit cu o factură de aproape 22.000 de euro la energie. „Vom vedea facturi și mai mari?”

Un român din Bragadiru, județul Ilfov, are de plătit o factură la energie de 109.000 lei, adică aproape 22.000 de euro. Factura este o regularizare pentru o perioadă de doi ani și jumătate. Cazul a fost semnalat de avocatul Adrian Cuculis, potrivit Antena 3 CNN, iată ce declarații a făcut acesta.

Dacă până acum vorbeam că cea mai mare factură la energie electrică era de 10.000 de euro și că acei consumatori aveau de făcut credit pentru plata ei, furnizorul de electricitate, în mod ilegal, face o regularizare din 2019 și emite o factură de 22.000 de euro.

Este adevărat, nu pentru un apartament de 2 camere, însă așa ceva este garanția faptului că se urmărește falimentarea românilor. O fi sau nu vârful / platoul sau vom vedea facturi și mai mari, asta rămâne de văzut.

Cert este că litigiile în instanță se înmulțesc și magistrații se împuținează.

Avocatul Adrian Cuculis

ANRE a sancționat furnizorii de energie electrică

Furnizorii de energie electrică au fost amendați de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) cu 380.000 de lei, așa cum au precizat aceștia într-un comunicat de presă.

Cea mai mare amendă a fost aplicată societăţii Electrica Furnizare – 120.000 de lei, urmată de Hidroelectrica – 70.000 de lei, CEZ Vânzare – 60.000 de lei, E.ON Energie România – 50.000 de lei, Enel Energie – 50.000 de lei şi Enel Energie Muntenia – 30.000 de lei, potrivit Antena 3 CNN.

Aşa cum am anunţat public, ca urmare a numeroaselor sesizări privind neemiterea facturilor de energie electrică, am demarat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică. Acţiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care, în perioada 01.04.2022 – 30.09.2022, furnizorii şi-au respectat obligaţia de a emite facturi conform perioadei de facturare convenite cu clienţii finali. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că furnizorii controlaţi nu şi-au respectat obligaţiile legale, respectiv au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional.

Sursa: ANRE – comunicat de presă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: