Redactia.ro
Home » Homepage » Cine este românul care se află printre ostaticii grupării Hamas din Gaza. Peste 200 de persoane sunt sechestrate

Cine este românul care se află printre ostaticii grupării Hamas din Gaza. Peste 200 de persoane sunt sechestrate

GALERIE FOTO (2)

În această noapte, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că un cetățean român, care locuiește în Israel, a fost luat în captivitate de către jihadiști în data de 7 octombrie.

Un român se află printre ostaticii grupării Hamas

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat că un cetățean român, cu reședința în Israel, a fost luat în captivitate de către teroriști la data de 7 octombrie. Acesta se afla la festivalul Nova.

„Bărbatul este în momentul de față dispărut. Ar fi fost răpit și dus cel mai probabil în Fâșia Gaza. Nimeni nu știe în acest moment absolut nimic de el.

Ca el, mai sunt alți patru români care sunt în continuare dați dispăruți, dar și alte câteva sute de persoane de aici, din Israel, persoane care au fost răpite, fie nu au fost identificate până în momentul de față. Anunțau autoritățile israeliene că sunt peste 200 de ostatici în Fâșia Gaza.

Oamenii din Israel pun afișe peste tot, pe ziduri, în locurile publice, în locurile extrem de importante, cu cei dragi despre care nu mai știu absolut nimic pentru ca în momentul în care fie autoritățile, fie oameni simpli au date concrete despre ceea ce se întâmplă să încerce să-i contacteze”, a transmis Laurențiu Rădulescu, corespondent Antena 3 CNN, din Israel.

Sursă foto Antena 3 CNN

Individul cu dublă cetățenie se afla la festivalul din data de 7 octombrie și fusese înregistrat pe lista persoanelor dispărute. Cu toate acestea, conform Ministerului Afacerilor Externe, el a fost identificat ca fiind unul dintre ostaticii luați în captivitate în Fâșia Gaza.

În aceeași declarație, Ministerul Afacerilor Externe a subliniat că, până în prezent, nu au fost înregistrate alte cereri pentru asistență consulară legate de decesul sau dispariția altor cetățeni români în Israel.

Până în acest moment, patru indivizi cu cetățenie israeliano-română au fost înregistrați ca fiind decedați, iar alte două sunt considerate dispărute.

În ceea ce privește ostaticii, conform autorităților israeliene, peste 200 de persoane, inclusiv 30 de minori, sunt reținute ca ostatici în Fâșia Gaza.

Membrii grupării Hamas au eliberat două ostatice de origine americană

Membrii grupării Hamas au difuzat materiale vizuale care prezintă momentul eliberării celor două persoane captive, Natali Raanan, o tânără în vârstă de 18 ani, și mama ei, Judith Tai Raanan, care au fost preluate de către forțele armate israeliene după două săptămâni în care au fost sechestrate de către Hamas.

Membrii grupării au subliniat că au luat decizia de a le elibera pe cele două din motive umanitare. Cele două femei au fost transportate la o bază militară situată în centrul Israelului. După aflarea veștii conform cărora cele două femei de origine americană au fost eliberate, președintele Statelor Unite ale Americii și-a exprimat încântarea și a mulțumit guvernului din Qatar pentru faptul că a mediat eliberarea celor două femei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: