Redactia.ro
Home » Știri » Un somn uriaș a blocat o conductă de canalizare. A fost nevoie de o macara pentru a-l scoate FOTO

Un somn uriaș a blocat o conductă de canalizare. A fost nevoie de o macara pentru a-l scoate FOTO

GALERIE FOTO (3)

O companie din Linz, nord-vestul Austriei, a fost nevoită să apeleze la serviciile unei firme specializate pentru a investiga o conductă de scurgere, care era blocată. Surpriza a fost una de proporții: un somn uriaș, de peste 100 de kilograme, o bloca. La ce soluție au apelat pentru a-l putea îndepărta?

Un somn uriaș a blocat o conductă de canalizare

Săptămâna trecută, o firmă care face lucrări la rețeaua de canalizare a fost contactată pentru a debloca una dintre țevile de scurgere. Ajunși la fața locului, angajații firmei au descoperit că ceea ce bloca conducta era un somn uriaș, blocat din cauza gabaritului său. Peștele, denumit acum în presa europeană „monstrul din Dunăre, era un somn de peste 100 de kilograme.

Somnul prins in Austria

Un expert din companie a declarat că somnul măsura peste 2,5 metri lungime și cântărea peste 100 de kilograme, motiv pentru care a fost nevoie de o macara specială pentru a-l putea îndepărta. Totul a fost filmat și dat publicității, mai cu seamă că aceasta e o captură impresionantă. Rare sunt ocaziile în care asemenea specimene sunt capturate. Ajunse pe rețelele de socializare, filmările și fotografiile au fost deliciul tuturor.

Și-n România a fost prins un somn de 2,45m și 100 de kilograme

În urmă cu o lună, un gălățean a prins un somn uriaș în apele Dunării. Somnul care măsura 2,45 metri și 100 de kilograme a fost prins în apropierea Cotului Pisicii și eliberat după vreo doi kilometric. Toată operațiunea a durat 35 de minute, iar pescarul responsabil spune că a fost cea mai mare captură a lui.

„Ca momeală, în cârlige, am avut un caras cam de 20 de centimetri. Pur și simplu, s-a ridicat la sunetul produs de clonc. Întâmplarea a făcut că, până să ajungă la momeala mea, nu a găsit altceva interesant de mâncare și atunci a înghițit carasul fără să mai stea pe gânduri. A mușcat de parcă ar fi fost carasul și montura lui, la mine nu s-a gândit deloc. Este cea mai mare captură a mea, de până acum, la clonc. Două zile, adrenalina nu a dispărut din corpul meu”, povestește Mihai Boșneagă.

Somnul prins de roman
Somnul prins de român
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: