Redactia.ro
Home » Știri » Un sucevean a devenit campion național la culturism, la 52 de ani. A fost nevoit să slăbească 70 de kilograme: „Voiam să fac o schimbare. Nu mă gândeam că o să ajung atât de departe”

Un sucevean a devenit campion național la culturism, la 52 de ani. A fost nevoit să slăbească 70 de kilograme: „Voiam să fac o schimbare. Nu mă gândeam că o să ajung atât de departe”

La vârsta la care unii se gândesc cum să ajungă mai repede la pensie, un sucevean a devenit campion național la culturism, la vârsta de 52 de ani. Drumul nu a fost ușor, deoarece bărbatul a fost nevoit să slăbească 70 de kilograme pentru a ajunge la performanță. Iată detalii incredibile!

Un sucevean a devenit campion național la culturism, la 52 de ani

Petru-Doru Molorciuc este românul care și-a schimbat total stilul de viață și a atins o performanță incredibilă. Suceveanul a devenit campion național la culturism, după ce a slăbit în jur de 70 de kilograme. Când a intrat pentru prima dată în sala de forță, în anul 2020, Petru-Doru Molorciuc avea 148 de kilograme.

Petru-Doru Molorciuc: „Efectiv nu mă mai puteam încheia la șireturi, ajunsesem într-o stare deplorabilă. Nu puteam urca scările… nu aveam aer. Voiam să fac o schimbare. Nu mă gândeam că o să ajung atât de departe”, mărturisește Petru pentru Monitorul de Suceava.

Petru-Doru Molorciuc a slăbit 70 de kilograme

Suceveanul a avut o dorință enormă de a slăbi și a face performanță. Acesta a reușit să scape de 70 de kilograme prin exerciții fizice, zi de zi.

„Sunt exact 70 de kilograme pe care le-am dat jos în mai puțin de doi ani de zile. De la 148, la 78”, punctează Petru. „Sunt sportivi care participă ani de zile la competiții și nu au reușit performanța lui”, subliniază antrenorul lui Petru, Cristi Tcaciuc, pentru sursa citată.

Cum a făcut să topească 70 de kilograme?

„Multă muncă, antrenamente peste antrenamente, dietă. Nu există pastile sau prafuri minune… fără muncă nu obții rezultate”, explică Petru pentru aceeași sursă

Antrenorul îl completează: „E un program mai rău ca la armată. Doru și-a dorit foarte mult, iar eu pur și simplu am fost dirijorul care i-a îndrumat pașii către un titlu de campion. Greul de abia acum urmează, pentru că țintim mult mai mult. Următorul obiectiv este să prindă lotul național și într-un an, doi, să participe la campionate europene și campionate mondiale”, pentru sursa citată mai sus.

Sfaturi pentru a slăbi

„În primul rând să își ia un antrenor personal, dacă vrea să slăbească pe bune. Mulți au tendința după o săptămână, două, trei de sală să renunțe. Caută motive să nu mai vină. <Nu pot, e prea greu, nu am timp…> Lipsesc o zi, lipsesc două, trei… și nu mai vin deloc. Apoi, să îşi stabilească un obiectiv realist: nu pot slăbi în 3 luni, dar într-un an pot să o facă. Și apoi rupi sala, zi de zi, cu același obiectiv”, a concluzionat campionul pentru sursa citată.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: