Redactia.ro
Home » Știri » Un tată a făcut scandal în școala copilului lui: „Are dreptul de a respira liber. Masca este o tortură”. Ce a pățit, ulterior, bărbatul

Un tată a făcut scandal în școala copilului lui: „Are dreptul de a respira liber. Masca este o tortură”. Ce a pățit, ulterior, bărbatul

tata revoltat la iasi

Ieri copii au început școală, fizic în mare parte din orașele României. Începutul de an a fost diferit pentru școlari, aceștia trebuie să se adapteze unui sistem nou. Un bărbat din Iași nu a fost de acord cu măsurile impuse de autorități. Gestul pe care l-a făcut i-a adus probleme cu poliția.

De ce a făcut scandal un tată în școala copilului. De ce era revoltat

Un bărbat din comuna Tomești, județul Iași a făcut scandal în școala copilului. Incicentul a avut loc la deschiderea anului școlar, la coala Gimnazială „D.D. Pătrășcanu” din Tomești, scrie ziaruldeiași.ro. tatăl fetei a intrat în clasa acesteia fără mască și pus pe scandal.

Bărbatul alături de un prieten, au intrat în clasa pregătitoare a copilului cu o camera de filmat. Aceștia nu purtau mască și susțineau că masca este un element de tortură. Când i s-a atras atenția că a intrat într-un loc închis fără a purta mască, ce constituie o ilegalitate a început să se înfurie. Poliția l-a amendat imediat cu suma de 500 de lei.

Bărbatul a desus o notificare la școală. Care era cererea tatălui

Bărbatul a depus alături de soție o „notificare” la școala din localitate, în care a informat reprezentanții instituției că nu este de acord ca fiica lui să poarte mască la școală, dar nici să folosească dezinfectant pentru mâini!

„Având în vedere caracterul excesiv şi abuziv al instituirii măsurilor aplicate copiilor, prin care se aduce atingere securităţii vieţii, integrităţii fizice, psihice şi emoţional-afective a copiilor, precum şi interesul superior al acestora, vă notificăm că nu ne dăm consimţământul pentru obligativitatea purtării măştii de către copil. Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se putea exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emoţional-afectivă a acestuia”, au scris părinţii fetiței, care au spus că purtarea măștii este un act de „tortură” pentru fetița lor.

Inspectoratul Școlar a precizat că tatăl copilului va primi un răspuns în cel mai scurt timp la solicitare. Mai mult, au decis ca fetița să învețe în mediul online pentru a evita orice neplăceri pe viitor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: