Redactia.ro
Home » Știri » Un test de sânge arată dacă vei face diabet în următorii 10 ani

Un test de sânge arată dacă vei face diabet în următorii 10 ani

Un test de sânge arată dacă vei face diabet în următorii 10 ani

Un test de sânge arată care e probabilitatea să faci diabet în următorii 10 ani. Iată ce au stabilit oamenii de știință din Marea Britanie.

Un test de sânge arată dacă vei face diabet în următorii 10 ani

Oamenii de știință din Marea Britanie sunt cei care au conceput un test de sânge care ar putea arăta probabilitatea de a face diabet în următorii 10 ani. Testul urmărește „metilarea” ADN-ului – acele modificări chimice din sânge care arată dacă activitatea genelor asociate diabetului este fie amplificată, fie scăzută, a relatat spotmedia.ro.

Studiul a fost făcut pe o durată de 10 ani, iar circa 15.000 de oameni au fost testați. Potrivit lui Riccardo Marioni de la Universitatea din Edinburgh, autor principal al studiului, un astfel de test ar putea crește procentul persoanelor depistate cu risc de diabet tip 2 cu până la 18%, potrivit Science Daily. Astfel, procentul de persoane depistate prin metoda standard folosită de către medici în prezent ar crește de la 30%, cât este acum, până la 48%.

Semnele care arată că suferi de diabet. Detaliile pe care le-ai ignorat până acum

Iată câteva simptome care ar putea arăta că suferi de diabet.

Îți este mereu sete și foame

Una dintre cele mai comune simptome ale diabetului este setea excesivă, însoțită de urinarea excesivă. Îți este sete în ciuda faptului că ai băut deja o cantitate suficientă de lichide.

Foame excesivă

Poți simți că îți este foame chiar și după ce ai servit o masă bogată. Ceea ce este curios, este faptul că diabetul poate cauza pierderi de greutate chiar dacă mănânci peste măsură. Acest lucru nu trebuie considerat un avantaj de către persoanele care vor să slăbească, ci un semnal de alarmă că este timpul să consulți un medic.

Probleme cu vederea

Vederea încețoșată este unul dintre cele mai comune simptome ale diabetului nediagnosticat și, uneori, primul indiciu observat. Pupilele se umflă și își schimbă forma, iar persoanele afectate nu se mai pot concentra. Diabetul poate contribui și la apariția cataractei.

Te simți obosit și irascibil

Persoanele cu diabet sunt adeseori obosite pentru că sistemul lor endocrin are probleme cu arderea glucozei (zaharul din sânge), care este și sursa principală de energie a organismului. Multe persoane cu diabet prezintă și alte cauze care cresc starea de oboseală, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea arterială, boli de inimă sau rinichi cu probleme. Diabetul poate provoca iritabilitate, depresie sau oscilații ale dispoziției.

Ai răni care se vindecă greu

Rănile care se vindecă greu sunt unul din semnele cele mai problematice ale diabetului. S-ar putea să dureze destul de mult ca până și o simplă tăietură sau zgârietură să se vindece pentru cineva cu diabet. De ce? Aprovizionarea cu sânge nu funcționează foarte bine și atunci nici celulele de imunitate care ajută rănile să se vindece nu reacționează corespunzător. Dacă nu sunt tratate, rănile diabeticilor pot deveni foarte periculoase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: