Redactia.ro
Home » Homepage » Un tren plin cu cărbune a deraiat în Dolj. Circulația a fost întreruptă, iar călătorii, transbordați cu autovehiculele

Un tren plin cu cărbune a deraiat în Dolj. Circulația a fost întreruptă, iar călătorii, transbordați cu autovehiculele

GALERIE FOTO (4) Un tren plin cu cărbune a deraiat în Dolj. Circulația a fost întreruptă, iar călătorii, transbordați cu autovehiculele

Nouă vagoane ale unui tren de marfă, încărcat cu cărbune, au deraiat de dimineață la ieșirea din halta Răcari din județul Dolj, astfel că mai multe trenuri de călători vor înregistra întârzieri. Circulația a fost întreruptă, iar călătorii sunt transbordați cu autovehicule.

Un tren plin cu cărbune a deraiat în Dolj. Circulația a fost întreruptă, iar călătorii, transbordați cu autovehiculele

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a informat că în această dimineață nouă vagoane dintr-un tren de marfă, R 2080, care transporta cărbune pe relația Motru Est – Cernele, au deraiat la ieșire din halta Răcari. Dintre cele nouă vagoane deraiate, șase s-au răsturnat, între stațiile Răcari și Coțofeni.

Garnitura feroviară era compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune (3100 de tone) și aparține operatorului național de transport feroviar de marfă, conform G4media.ro.

Evident, circulația a fost întreruptă, iar călătorii sunt transbordați cu autovehicule între Filiași și Coțofeni. SRCF Craiova va asigura transbordarea cu mașini pentru pasagerii din trenurile care urmează să tranziteze această zonă, pe relația Filiași – Coțofeni. Potrivit CFR SA, pasagerii trenului care a deraiat au fost deja preluați de autocare.

Foto: CFR
Foto: CFR
Foto: CFR

„Menționăm totodată faptul că, această măsură – transbordare auto -, necesară continuității traficului feroviar, va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șină, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune”, conform companiei naţionale de căi ferate, care le cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor pe raza Regionalei CF Craiova.

Rămâne de văzut ce s-a întâmplat. Incidentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: