Redactia.ro
Home » Știri » Un turist aflat în Grecia a rămas total surprins când a primit nota de plată. Este ireal: „Dacă vedeți pe undeva…!”

Un turist aflat în Grecia a rămas total surprins când a primit nota de plată. Este ireal: „Dacă vedeți pe undeva…!”

GALERIE FOTO (2)

Un turist a ales drept destinație turistică Grecia, țara aleasă de milioane de oameni pentru a avea o vacanță de vis. În urma unui eveniment, la restaurant, a rămas cu un gust amar. Acesta a viralizat întâmplarea în mediul online, unde i-a șocat și pe internauți. Acesta a rămas surprins atunci când a realizat că pe bonul fiscal de la restaurant, unde avea de achitat suma de 10 euro pentru două cafele, a fost nevoit să achite alte două taxe. Iată ce sume s-au perceput pe bonul turistului la finalul consumației!

Șocul pe care l-a trăit un turist în Grecia

Un turist aflat în Grecia a postat o fotografie în mediul online cu un bon fiscal care l-a uimit. Bărbatul consumase la un restaurant două cafele, pentru care avea de achitat 10 euro. Mare i-a fost mirarea când a primit nota de plată. Pe bon erau percepute două taxe, pe lângă suma aferentă, de care acesta nu mai auzise până atunci. Mai exact, bărbatul a avut de plătit taxă de pahar și taxă de capac.

Toată întâmplarea a fost povestită printr-o postare pe un grup dedicat vacanțelor în Grecia, de pe o rețea socială, alături de mesajul:

„Dacă vedeți pe undeva 0.05 cenți și nu știți ce e, să știți că e taxa de pahar și taxa de capac.

Eu până azi nu am mai văzut”, a spus turistul, potrivit „Antena 3”.


Sursa foto: Facebook Dan Adrian Drăgan

Turiștii au explicat situația

„Aceasta taxă a fost introdusă recent și este o taxă pentru toate recipientele de plastic în care este servită mâncarea și băuturile, este 0.05 cenți pe produsul din plastic. Daca o cafea este 2 euro, o sa plătiți încă 10 cenți taxă pentru capac și pahar”, a explicat o femeie, conform aceleași surse.

„Ieri pe plaja, am comandat, am cerut nota. Când a venit cu nota (15.70 euro) mi-a explicat ca sunt 20 de cenți în plus, taxa pentru plastic, sunt obligați să o pună, nu vine de la ei putere. Mi-a spus ca nota face de fapt 15.50 și doar atât să-i dau, nu 15.70 cât scria pe bon, i-am dat cât făcea nota de pe bon, plus ceva peste. S-au scumpit toate peste tot, în toate țările, iar în turismul adevărat e multă muncă. Prefer să stau mai puține zile, dar să mă simt bine, decât să îmi bat joc de concediul meu pe litoralul românesc”, a mai spus un internaut.

Totodată, au fost și personae care au avut comentarii răutăcioase:

„Urmează taxa pentru razele soarelui, pentru apus și răsărit ?”, a spus un internaut.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: