Redactia.ro
Home » Știri » Un val de aer polar lovește România la finalul săptămânii! Se întorc ploile și vremea rece

Un val de aer polar lovește România la finalul săptămânii! Se întorc ploile și vremea rece

Un val de aer polar lovește România la finalul săptămânii! Se întorc ploile și vremea rece

Un val de aer polar lovește România la finalul săptămânii! Meteorologii anunță temperaturi anormale pentru a doua parte a lunii septembrie, în special la munte și în nord-estul țării.

Un val de aer polar lovește România la finalul săptămânii! Se întorc ploile și vremea rece

În a doua jumătatea a lunii septembrie vine cu un val de aer polar care va pune stămpânire pe țara noastră. Ploile se întorc și ele și vor cuprinde toate regiunile.

Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), a anunțat miercuri, 15 septembrie, că vremea va fi caldă pentru mijlocul lunii septembrie în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în vest şi în sud. Cerul va fi variabil şi îndeosebi după-amiaza şi seara vor fi înnorări, averse şi descărcări electrice, local în zonele montane şi submontane şi pe suprafeţe mai mici în regiunile sudice, sud-estice şi centrale.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18 grade pe litoral.

În Slovenia, de exemplu, s-au înregistrat și temperaturi de minus 5 grade Celsius, iar stratul de zăpadă a măsurat deja 70 de centimetri. Alpii Italieni sunt deja parte dintr-o poveste de iarna, cu un strat de zăpadă ce atinge deja 50 de centimetri. Mai mult decât atât, potrivit Sever Weather Europe, valul de frig polar va atinge nordul și vestul Europei.

Cum va fi vremea în București

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice la mijlocul lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara când vor fi condiţii pentru averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

De vineri, temperaturile încep să scadă treptat şi revin ploile. Conform meteorologilor, pe 17 septembrie, în ţară, vremea va deveni în general instabilă în regiunile intracarpatice şi la munte, unde cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă însemnate şi izolat condiţii de grindină. În restul teritoriului vremea se va menţine caldă, cu cer variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri, cu o probabilitate mai ridicată seara şi noaptea.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar local şi temporar şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 33 de grade, iar cele minime, în general, între 11 şi 19 grade. Dimineaţa şi noaptea pe spaţii mici se va forma ceaţă.

Etichete: