Redactia.ro
Home » Știri » Un val de căldură din Africa lovește România. Vară TORIDĂ la început de primăvară!

Un val de căldură din Africa lovește România. Vară TORIDĂ la început de primăvară!

Vremea se schimbă complet în România. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea se va schimba în România. Adică va fi tot mai cald. Săptămâna viitoare vom avea temperaturi neobișnuit de mari din cauza unui val de aer care vine din nordul Africii și dinspre Mediterana.

Unul dintre tiparele atmosferice care marchează venirea primăverii este instalarea depresiunii islandeze peste nord-vestul Europei și a unei circulații predominant sud-vestice în centrul și sud-estul continentului.

Weekend-ul viitor, 18 – 20 de grade Celsius

Potrivit meteorologilor, începând din acest weekend (19-19 martie), temperaturile încep din nou să crească. Spre sfârșitul săptămânii viitoare temperaturile maxime vor depăși 18 – 20 de grade pe suprafețe extinse din țara noastră.

De acest tipar vom avea parte și în zilele următoare, de aceea vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime care vor atinge până la 20 – 25 de grade spre sfârșitul săptămânii viitoare. Câteva modele de prognoză estimează chiar și valori mai ridicate în unele zile.

Vor mai exista alternanţe de la o zi la alta, însă cel puţin pe parcursul săptămânii viitoare temperaturile în partea de sud a ţării vor fi peste 15 grade. Ne aşteptăm şi la temperaturi minime în creştere, a spus Oana Păduraru, meteorolog ANM.

Vor fi precipitaţii pe arii restrânse în zilele următoare, în jumătatea nordică a ţării. La munte, la altitudini mari sunt aşteptate precipitaţii mixte. În restul ţării, în regiunile sudice Oltenia, Muntenia, dar şi în Dobrogea probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă.

Primăvară călduroasă în Estul Europei

Pentru 2023 este estimată o primăvară călduroasă pentru sudul și estul Europei, inclusiv pentru România. Potrivit ANM, în săptămâna 20 – 27 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Vremea la final de martie – început de aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: