Redactia.ro
Home » Știri » Vremea de Paște 2023. Prognoza completă a meteorologilor ANM

Vremea de Paște 2023. Prognoza completă a meteorologilor ANM

vreme paste

Vremea de Paște 2023. Meteorologii ANM au anunțat cum va fi vremea în preajma sărbătorilor pascale, după ce luna martie a debutat cu temperaturi mai mari decât cele înregistrate în mod normal în această perioadă.

Vremea de Paște 2023. Ce temperaturi se vor înregistra

Directorul ANM, Florinela Georgescu a anunțat că în ultima perioadă au fost înregistrate valori mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului. În următoarea perioadă, va urma o scăderea a gradelor din termometre până la cele specifice pentru acest interval al anului.

„Nu ceea ce am avut în ultimele zile este normal, ci mai degrabă regimul temic pe care îl vom avea în săptămâna viitoare. Aceasta înseamnă că, cu variații de la o regiune la alta, de la o zi la alta, maximele termice se vor încadra între 10 si 15 grade. Va fi o vreme destul de schimbătoare și cu scurte episoade cu precipitații slabe, însă și cu episoade cu ceva intensificări ale vântului.

Doar că intensificările vântului se vor simți mai ales în weekend, în toate regiunile țării, dar în special în zonele montane cele mai înalte, unde va putea depăși la rafală 100-110 kilometri pe oră. Tot la munte și tot în weekend este posibil ca, trecător, în zona cea mai înaltă să mai ningă”, a declarat Florinela Georgescu.

De Paște sunt șanse minime să plouă

Conform directorului ANM, de Paște temperaturile vor fi apropiate de normă, iar precipitațiile vor fi deficitare. „Adică să fie o vreme plăcută din punct de vedere termic, normală pentru a doua jumătate a lunii aprilie, precipitații care ar putea să lipsească. Primăvara este un anotimp capricios și atunci este foarte greu de spus că în toată perioada de sărbătoare precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire. Dar nu există deocamdată semnalul unui episod cu ploi foarte puternice”, a conchis Florinela Georgescu, director ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: