Redactia.ro
Home » Știri » Un virus periculos a fost descoperit pentru prima dată în Anglia. Simptomele sunt asemănătoare unei gripe

Un virus periculos a fost descoperit pentru prima dată în Anglia. Simptomele sunt asemănătoare unei gripe

Un virus periculos a fost descoperit pentru prima dată în Anglia. Simptomele sunt asemănătoare unei gripe

Un virus periculos a fost identificat pentru prima dată la trei pacienți, în Anglia. Simptomele sunt asemănătoare unei gripe. Iată mai multe informații!

Un virus periculos a fost descoperit pentru prima dată în Anglia. Simptomele sunt asemănătoare unei gripe

Un virus mortal provocat de mușcăturile de căpușă stârnește panică în Marea Britanie. Trei pacienți au fost identificați cu acest virus: virusul encefalitei transmis de căpușe (TBEV).

Britanicii au fost deja avertizați să fie în alertă după ce s-a confirmat că un nou virus transmis de căpușe, care poate provoca meningită, a fost descoperit în mai multe locuri din Anglia. În trei zone din Anglia s-a constatat prezența TBEV, dar anul trecut a fost confirmat un caz în Yorkshire: în Hampshire/Dorset și Norfolk, dar populația e avertizată că ar putea fi prezent în alte părți din Marea Britanie, deoarece specia de căpușe care îl poartă este foarte răspândită.

„Este important ca oamenii să ia măsuri de precauție pentru a se proteja împotriva mușcăturilor de căpușe, cum ar fi acoperirea gleznelor și a picioarelor, aplicarea de substanțe împotriva insectelor și verificarea hainelor și a corpului de căpușe, în special după ce merg în zone cu iarbă mare, cum ar fi pădurile, mlaștinile și parcurile”, a transmis Dr. Helen Callaby.

Simptomele sunt adesea similare cu cele ale meningitei: febră mare, dureri de cap, rigiditate a gâtului, printre altele.

  • Dureri de cap severe
  • Rigiditate a gâtului
  • Reducerea stării de conștiență

Formele de meningita sunt caracterizate prin febra, dureri de cap si o intepenire a gatului, uneori cu dureri musculare. Pot aparea varsaturi, greata si alte simptome. Tratamentul cu antibiotice este de obicei eficient impotriva infectiei.

Pe lângă TBEV, oamenii sunt expuși și la riscul altor infecții pe care le poartă arahnidele parazite, cum ar fi boala Lyme. Deși este pentru prima dată când TBEV ar fi prezent în Anglia, se știe de mult timp că este răspândit în alte părți ale lumii, inclusiv în Europa, a relatat The Mirror.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: