Redactia.ro
Home » Monden » Unde a ajuns să trăiască Valentin Uritescu. Actorul a fost diagnosticat cu o boală cumplită

Unde a ajuns să trăiască Valentin Uritescu. Actorul a fost diagnosticat cu o boală cumplită

GALERIE FOTO (2) Unde a ajuns să trăiască Valentin Uritescu

Unde a ajuns să trăiască Valentin Uritescu. Celebrul actor s-a retras de pe scenele teatrului românesc în urmă cu mai mulți ani. Valentin Uritescu a fost diagnosticat în urmă cu câțiva ani cu boala Parkinson, iar de atunci viața sa s-a schimbat radical. Unde locuiește acum actorul?

Unde a ajuns să trăiască Valentin Uritescu. Actorul a fost diagnosticat cu o boală cumplită

Unde a ajuns să trăiască Valentin Uritescu. Este unul dintre cei mai cunoscuți actori din România, dar de câțiva ani s-a retras de pe scena teatrului românesc. Mai mult, se pare că Valentin Uritescu ar fi internat în stare gravă la un cămin. Potrivit Cancan.ro, soția actorului ar fi extrem de îngrijorată de starea actorului, dar nu își pierde speranța că starea sa de sănătate se va îmbunătăți. Valentin Uritescu, 80 de ani, a fost diagnosticat cu boala Parkinson când avea 33 de ani, iar acest lucru l-ar fi adus în pragul sinuciderii. Se pare că această boala i-a afectat grav organismul, iar în unele zile actorul nu rostea niciun cuvânt.

Potrivit sursei de mai sus, actorul s-ar afla internat la un cămin, de aproximativ doi ani, unde primește îngrijiri medicale. De asemenea, actorul ar plăti suma de 4.000 de lei pe lună pentru a primi îngrijirile necesare. Cu toate că Valentin Uritescu s-ar afla în stare gravă, soția și fiul său speră ca acesta să se refacă și să revină acasă. În urmă cu mai bine de zece ani, actorul și-a făcut testamentul luând decizia de a se retrage de pe scena teatrului.

E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare. Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă”, a declarat Valeria Uritescu pentru impact.ro.

Uritescu si sotia sa

Valentin Uritescu, la un pas de sinucidere

În urmă cu mai mulți ani, actorul a primit o veste cumplită din partea medicilor. Acesta a fost dignosticat cu boala Parkinson, iar de atunci, viața i s-a schimbat radical. În urmă cu ceva timp, actorul declara că a avut gânduri negre după ce a aflat de această boală, dar credința l-a ajutat să meargă mai departe și să înfrunte această situație. “Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. «Ai Sindrom Extrapiramidal!». Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: «Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!». Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: «Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!». Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, povestea actorul.

Valentin Uritescu a jucat în piese de teatru cunoscute precum: “Cabala bigoţilor”, de Mihail Bulgakov, “A treia ţeapă”, de Marin Sorescu, “Dimineaţa pierdută”, de Gabriela Adameşteanu, “Tartuffe”, de Molière, “Avram Iancu”, de Lucian Blaga, “Vrăjitoarele din Salem”, de Arthur Miller, “Livada de vişini”, de A. P. Cehov, “Numele trandafirului”, de Umberto Eco, “Nunta lui Krecinski”, “Take, Ianke şi Cadîr”, “Crimă pentru pământ” şi “Patimile Sfântului Tommaso D’Aquino”. Importante pentru cariera lui Valentin Uritescu sunt şi rolurile din piesele ”Ultima noapte a lui Socrate”, de Dumitru Solomon, la Teatrul Mundi, dar şi ”Angajare de clovn”, de Matei Vişniec, la Teatrul Levant

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: