Redactia.ro
Home » Știri » Unde erau ascunși bătrânii în momentul în care veneau controalele la azile. Detalii incredibile care au ieșit la iveală

Unde erau ascunși bătrânii în momentul în care veneau controalele la azile. Detalii incredibile care au ieșit la iveală

GALERIE FOTO (2)

Revelații șocante ies în continuare la iveală în cazul înspăimântător al azilelor din Voluntari. Pentru a nu ridica suspiciuni atunci când inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) veneau în control, angajații centrelor ascundeau mâncarea stricată în garaj, în timp ce zeci de rezidenți erau mutați secret în alte locații în timpul nopții.

Șirul ororilor care au avut loc în azilele pentru bătrâni din Voluntari este departe de a se încheia. Conform sursei DIGI 24, personalul azilelor acționa conform unui plan bine pus la punct.

Unde erau ascunși bătrânii

Din stenogramele procurorilor aflăm că zeci de bătrâni erau mutați pe timp de noapte deoarece numărul lor era mult mai mare decât capacitatea pentru care acele azile obținuseră acreditarea, luând în considerare și numărul îngrijitorilor. De asemenea, mâncarea de proastă calitate era ascunsă în garaj și adusă înapoi în bucătărie odată ce controalele erau finalizate.

Pentru a ieși bine la inspecții, reprezentanții centrelor ascundeau zeci de bătrâni. Deoarece numărul îngrijitorilor era mai mic decât numărul persoanelor internate în centre, aceștia erau mutați în timpul nopții în alte locații. Un angajat a dezvăluit procurorilor că înainte de vizita ITM, oamenii erau mutați pe timp de noapte fie la Bălăceanca, fie într-o casă închiriată de către administratori.

Angajatul a menționat că administratorii chiar i-au cerut să ia zeci de bătrâni acasă. De asemenea, atunci când venea inspecția de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), mâncarea stricată era ascunsă în garajul din curte. Astfel, alimentele nu erau aruncate la gunoi, ci erau folosite în continuare pentru prepararea hranei pacienților din centre.

„M-a întrebat și pe mine dacă pot să-i țin acasă pe pacienții de la centru, respectiv 30 de persoane. I-am spus că nu pot face așa ceva, pentru că nu am spațiu”, a mai spus angajatul.

Ce s-a întâmplat, de fapt, în azilele de bătrâni

Anchetele au scos la iveală detalii de-a dreptul șocante cu privire la modul în care erau tratați bătrânii din azilele din Voluntari. Un martor susține că porția de mâncare pe zi era de o felie de pâine cu margarină și două felii de zacuscă.

„A redus porţiile de la două felii de pâine cu margarină ARO, la una, câte două felii de pâine cu zacuscă”, a explicat acesta.

De asemenea, angajații se amuzau pe seama bătrânilor în momentul în care le pregăteau masa, deoarece găteau extrem de picant. Astfel, intervenea un disconfort fiziologic în momentul în care mergeau la toaletă. În același timp, bătrânii erau obligați să își care propriile dejecții cu găleata în unele momente.

Un medic care a avut grijă de o bătrână agresată fizic de angajații azilului a făcut o serie de declarații uimitoare. Aceasta susține că pe lângă faptul că a descoperit o mulțime de răni, una dintre ele era plină de viermi.

„Am găsit-o pe doamna XXX cu mâna roşie, ardea, cu o bubă, iar înăuntru, am stors-o şi a ieşit ca un vierme, ca o muscă, sper să nu fi fost intrată acolo vreo arătanie d-asta. Noi am făcut nişte poze mai concludente…”, i-a relatat asistenta managerului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: