Redactia.ro
Home » Știri » Unde poți face grătar de 1 Mai ca să nu iei amendă. Sancțiunile ajung și la 5.000 de lei dacă nu respecți legea

Unde poți face grătar de 1 Mai ca să nu iei amendă. Sancțiunile ajung și la 5.000 de lei dacă nu respecți legea

Unde poți face grătar de 1 Mai ca să nu iei amendă. Sancțiunile ajung și la 5.000 de lei dacă nu respecți legea

Unde poți face grătar de 1 Mai ca să nu iei amendă. Amenzile sunt destul de mari pentru românii care nu țin cont de asta. Mai exact, sancțiunile pot ajunge și la 5.000 de lei dacă nu respecți legea.

Unde poți face grătar de 1 Mai ca să nu iei amendă. Sancțiunile ajung și la 5.000 de lei dacă nu respecți legea

Românii abia așteaptă să încingă grătarele de 1 Mai, să mănânce mici cu muștar, să bea bere și să petreacă timp frumos alături de cei dragi lor. Însă nu pot face grătar oriunde își doresc ei. Potrivit legii din România, aprinderea focului în zone nepermise poate atrage amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 5.000 de lei. Nu e puțin deloc, așa că mai bine faci grătar doar în locurile unde e permis acest lucru.

Totodată, este foarte important ca focul să fie supravegheat în permanenţă, iar deșeurile trebuie luate și aruncate acolo unde trebuie, în containerele inscripţionate corespunzător categoriei dacă ele există.

Legea nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic stabilește că grătarele în aer liber pot fi făcute numai în zonele special amenajate, marcate și dotate corespunzător. Există două zone în care se poate organiza un picnic, după cum urmează:

  • în zonele indicate pentru activităţile de picnic, unde sunt permise activităţi de picnic, dar nu și aprinderea focului;
  • în zonele special amenajate pentru activităţile de picnic, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care se permite aprinderea focului.

O altă sancțiune care îi vizează pe cei ce folosesc focul deschis este amenda de până la 3.000 de lei, ce se aplică celor care aruncă țigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate. Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, polițiștii, inclusiv cei locali, jandarmii sau reprezentanții autorităţilor administraţiei publice locale sunt cei care pot da amenzi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: