Redactia.ro
Home » Coronavirus » Unde poți suna dacă ai peste 65 de ani și ai nevoie de alimente sau alt tip de ajutor. Numere utile

Unde poți suna dacă ai peste 65 de ani și ai nevoie de alimente sau alt tip de ajutor. Numere utile

GALERIE FOTO (3) Unde poți suna dacă ai peste 65 de ani și ai nevoie de alimente sau alt tip de ajutor. Numere utile

De miercuri, 25 martie 2020, intră în vigoare Ordonanța Militară numărul 3 în România. Aceata prevede, printre altele, ca persoanele cu vârste de peste 65 de ani să nu mai părăsească locuințele. Vor putea pleca de la domiciliu doar românii de peste 65 de ani, care sunt angajați sau desfășoară activități agricole. De asemenea, toți cei care au peste 65 de ani, pot părăsi locuința, între orele 11.00 și 13.00. Vor putea merge doar la cumpărături de strictă necesitate sau pentru a primi asistență medicală.

Măsura a fost luată pentru a proteja vârstnicii de pericolul COVID-19, ei fiind cei mai vulnerabili în fața virusului. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că Ordonanţa Militară nr.3 a fost publicată în noaptea de marți spre miercuri, în Monitorul Oficial. Prevederile ei intră în vigoare din 25 martie 2020, ora 12.00.

Ajutor pentru vârstnici de la Mega Image

Compania Mega Image a anunțat că pune la dispoziție un număr de telefon la care pot suna bătrânii izolați. Persoanele de peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități pot apela numărul de telefon 0800.410.900 pentru a solicita alimentele necesare. În această campanie, Mega Image colaborează cu asociații și organizații care vor livra alimentele bătrânilor, în mod gratuit.

Anunțul a fost făcut de reprezentații magazinelor Mega Image pe Facebook:

“Rămânem în continuare aproape de comunități și de persoanele care au nevoie de sprijin special în această perioadă. Ne alăturăm astfel inițiativelor de voluntariat din întreaga țară și alocăm linia telefonică Sună Mega! pentru a facilita accesul la cumpărături livrate gratuit la domiciliu persoanelor cu vârste de peste 65 de ani și celor cu dizabilități.

Pe toată perioada măsurilor de urgență COVID-19, la numărul de telefon 0800.410.900, care poate fi apelat în mod gratuit, non-stop, operatorii din call-center-ul Sună Mega! vor prelua apelurile persoanelor care se află în indisponibilitatea de a se deplasa și, în funcție de adresa la care locuiesc, le vor redirecționa către asociații și organizații care asigură livrări gratuite cu ajutorul voluntarilor.”

Apelul către acest număr de telefon este gratuit.

Numere utile pentru cei de peste 65 de ani. Unde pot suna daca au nevoie de ajutor

O altă campanie care îi vizează pe vârstnici se numește „Cumpărături la ușa ta” și se desfășoară în București și Ilfov. Persoanele vizate pot suna la numărul de telefon 0727.03.03.03, unde vor fi preluați de voluntari, în intervalul 08.00-21.00. Apoi, echipele de livrări merg la cumpărături și le distribuie bătrânilor. Sunt implicați 20 de voluntari în call center și 10 voluntari livratori.

Alt număr util pentru vârstnici este 0800.821.218, valabil pentru București.

Președintele PMP București, deputatul Sebastian Moise, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care anunță oficial că PMP București este pregătit să ajute persoanele vulnerabile de pe raza Capitalei. Voluntarii vor răspunde la solicitări și vor face cumpărături pentru bâtrânii aflați în imposibilitate de a ieși din casă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini