Redactia.ro
Home » Homepage » Ludovic Orban retrage de la publicarea în Monitorul Oficial ordonanțele adoptate târziu în noapte

Ludovic Orban retrage de la publicarea în Monitorul Oficial ordonanțele adoptate târziu în noapte

orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat în debutul ședinței de guvern de joi că a decis să retragă de la publicarea în Monitorul Oficial ordonanțele de urgență care vizează programe din fonduri europene.

Ordonanțele au fost în mijlocul unui scandal, după ce Guvernul a adoptat actele normative târziu în noapte,  fără a avea toate avizele, transmite Digi 24.

„Tema era mult prea sensibilă și pârâcioșii care vor să facă rău României prin blocarea fondurilor au început deja să trimită tot felul de păreri. Tema este mult prea delicată fiind vorba de fonduri europene nu avem voie să fragilizăm sub nicio formă procedurile pe care le-am gândit și mai ales planul de măsuri astfel încât ele să fie obiectul unor acte normative care să fie contestabile și discutabile”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Guvernul Orban II. Cum arată lista de miniștri. Ludovic Orban a trimis-o în Parlament

Premierul i-a transmis ministrului Fondurilor Europene să pregătească proiecte de lege sau alte măsuri prin care pot fi implementate programele care erau prevăzute în ordonanțele de urgență.

„Vă rog să pregătiți pe fiecare dintre măsuri soluții de reglementare. Pregătiți proiect de lege și înaintăm proiectul prin intermediul grupurilor parlamentare, iar acolo unde nu e nevoie de proiect de lege se poate realiza și prin HG sau ordine de ministru. De exemplu știu că nu e nevoie de reglementare cu caracter de lege a programului de extindere a rețelei de gaze”, a mai spus Ludovic Orban.

25 de ordonanțe într-o singură zi

Săptămâna trecută, cu o zi înainte să fie demis prin moțiune de cenzură, Guvernul Orban a avut o ședință maraton, care a început la ora 14:00 și s-a terminat după ora 23:00, în care a adoptat nu mai puțin de 25 de ordonanțe de urgență în mai toate domeniile: electoral, sănătate, educație, economie, fonduri europene, afaceri interne, justiție, transporturi.

În ședința din 4 februarie, Guvernul a adoptat Ordonanța de urgență privind unele măsuri financiare în vederea finalizării proiectelor fazate finanțate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2014-2020, Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru asigurarea descentralizării managementului Fondurilor Europene structurale și de investiții, la nivel regional;

Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor cu finanțare din fonduri structurale în vederea evitării riscului de decomitere pentru anul 2020, precum și de modificare și completare a unor acte normative, Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru pregătirea portofoliului de proiecte destinat finanţării din fonduri externe nerambursabile pentru perioada de programare 2021-2027 și Ordonanța de urgență privind instituirea Programului național de introducere a gazelor naturale în localitățile încălzite cu combustibil solid.

 

Loading...