Redactia.ro
Home » Știri » Unde poți zbura cu balonul în România și cât de scumpă este această peripeție

Unde poți zbura cu balonul în România și cât de scumpă este această peripeție

Zborul cu balonul a devenit una dintre cele mai căutate activități preferate de români. Iată unde poți zbura cu balonul în România și cât de scumpă este această peripeție. 

Unde poți zbura cu balonul în România și cât de scumpă este această peripeție

Primul zbor cu balonul cu aer cald a avut loc, în Europa, în anul 1783. Această activitate oferă cu siguranță o experiență inedită care, de câțiva ani, se poate trăi și în țara noastră. Pe lângă cluburile pentru pasionații de zbor cu balonul cu aer cald, există și evenimente anuale care pun la cale astfel de spectacole cerești.

În țara noastră, nu numai că există câteva cluburi pentru pasionați, dar există și evenimente speciale care, an de an, pun la cale spectacole cerești ce dau o nouă semnificație expresiei “Toate panzele sus”.

Unul dintre aceste evenimente este festivalul Magia Baloanelor. Acest festival ce are loc la Razboieni, judetul Iași, face curse către cer și înapoi timp de aproape 12 ore în decursul a 3 zile. Sunt, practic, 12 ore în care cerul se colorează în zeci de nuanțe, aducând zâmbetul pe buze a sute de oameni norocoși să ia parte la un zbor cu balonul. Prețul unui zbor este de 450 de lei de persoană, sumă care, cu siguranță, nu este mica, însă pentru plăcerea pe care o oferă, este pe măsură.

Un alt festival este Parada Baloanelor. Acesta este un eveniment internațional ce are loc anual, timp de 3 zile în localitatea Câmpu Cetății din județul Mureș. În prima parte a zilei, între orele 6:00 si 7:00, are loc ședinta tehnică. Apoi, până la apusul soarelui, cerul este deschis zborurilor libere. La 18:00 urmează o altă oră de ședință tehnică, urmată de încă 60 de minute de zboruri libere. Este practic singurul festival de zboruri cu balonul cu aer cald în care se decolează și dupa apusul soarelui, participanții putând avea parte astfel de imagini de poveste ale văzduhului în care se înalță.

Daca nu ai rabdare să aștepți începerea celor două festivaluri, Magia Baloanelor și Parada Baloanelor, îți sugerăm să apelezi la firma timișoreana Balloony, care oferă doritorilor experiența de a zbura cu balonul cu aer cald încă din anul 2009. Sunt, de fapt, singurii furnizori din vestul României la care oamenii de rând pot apela pentru un zbor cu balonul. Plătind suma de circa 100 de euro, călătorii vor pluti în aer pentru aproximativ 60 de minute, ridicându-se la altitudinii de peste 300 de metri. Balloony organizează doar de două ori pe zi zborurile cu balonul: la răsărit și la apus, în așa fel încât clienții să aibă parte de o experiență fantastică.

Cele mai frumoase locuri din Europa pentru un zbor cu balonul

Dacă nu ai încă o idee de vacanță și îți dorești ceva mai multă aventură, încearcă un zbor cu balonul cu aer cald în Europa. Este o experiență extrem de interesantă și sunt multe locuri în Europa unde o poți trăi.

Paris, Franța

Parisul este una dintre cele mai populare destinații europene pentru turiști. Este orașul care găzduiește Turnul Eiffel și o mulțime de capodopere arhitecturale, dar și locul în care te poți bucura de o experiență absolut fantastică într-un balon cu aer cald. Vei zbura deasupra castelelor, câmpiilor, pădurilor și a unor peisaje ce-ți taie respirația din zona rurală de la marginea capitalei Franței. Vei zbura și deasupra Turnului Eiffel și vei avea o imagine panoramică a peisajului urban. Un zbor cu balonul în Paris este o experiență pe care nu îți poți permite să o ratezi, dacă accepți costul ei.

Cappadocia, Turcia

Este bine cunoscut faptul că această regiune din Turcia găzduiește cele mai multe zboruri cu balonul. Turiștii ajunși aici povestesc adesea cum, la cafeaua de dimineață se bucură de peisajul magnific al unui cer colorat de baloane. Vei zbura deasupra deșertului nisipos din Munții Stâncoși. Vei admira cărămizile din epoca renascentistă ce alcătuiau căminele locuitorilor, plantațiile de măslini și vechile clădiri ale bisericilor. Vei vedea vaste întinderi de viță de vie și o panoramă extrem de colorată în nuanțe de roșu, verde, portocaliu și negru.

Gstaad, Elveția

Gstaad, Elveția este locul ideal de vacanță. Dacă ajungi în Elveția, o călătorie cu balonul de aici este ceva mai mult decât obligatoriu. Un zbor cu balonul deasupra regiunii Gstaad înseamnă o experiență magnifică prin care poți privi cu alți ochi orizontul. Vei putea admira un peisaj ce îți va opri răsuflarea, format din munți, sate și cabane mici elvețiene. În ultima săptămână din ianuarie, în fiecare an, aici se organizează un festival internațional al baloanelor cu aer cald pentru că în Elveția, clima permite zborul cu balonul în orice anotimp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: