Redactia.ro
Home » Stil de viață » Unde se află cei mai mulți uituci din România?! Județul în care oamenii sună la 112 după ce uită unde au parcat mașinile

Unde se află cei mai mulți uituci din România?! Județul în care oamenii sună la 112 după ce uită unde au parcat mașinile

În ce județ se află cei mai mulți uituci?!

Într-o statistică uimitoare și în același timp amuzantă, județul Vaslui se distinge în România printr-o particularitate neobișnuită: un număr impresionant de locuitori pare să uite unde și-au parcat autovehiculele. Situația a devenit atât de frecventă încât 7 din 10 apeluri la numărul de urgență 112 din acest județ sunt efectuate de persoane care nu își mai găsesc mașinile.

O situație inedită, dar reală

Potrivit șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, comisarul șef Dan Pelin, majoritatea sesizărilor despre presupuse furturi auto se dovedesc a fi, de fapt, cazuri în care proprietarii și-au pierdut orientarea și nu își mai amintesc locul de parcare. Această tendință a dus la situații comice, în care polițiștii demarează investigații pentru furturi care nu au existat niciodată.

„Aproximativ 70%, chiar și mai bine, dintre sesizările de furturi auto sunt generate de greșelile persoanelor vătămate, care uită unde își parchează autoturismele”, a explicat comisarul șef Dan Pelin. Un exemplu recent a implicat un vasluian care, după o vizită la spital, a raportat dispariția mașinii sale, pentru ca mai târziu să realizeze că și-a parcat vehiculul în altă parte.

Statisticile vorbesc de la sine

În 2023, în județul Vaslui, s-au înregistrat 37 de sesizări la Poliție în legătură cu dispariția unor autovehicule. Dintre acestea, 25 s-au dovedit a fi cazuri de uitare a locului de parcare. Această tendință a stârnit reacții variate în rândul comunității, mulți fiind nedumeriți de capacitatea unora de a uita un detaliu atât de important.

Localnicii au oferit diverse reacții și sugestii, unii propunând utilizarea tehnologiei GPS pentru a evita astfel de incidente. „Să-și pună GPS pe mașină, dacă nu o găsesc”, a sugerat un vasluian, în timp ce alții au comentat pe un ton mai critic: „Probabil că se gândesc în altă parte, la alte chestii. Altceva nu pot să-mi dau seama cum parchez într-un loc și să uit”.

Fenomenul „uitucilor” de mașini din Vaslui ridică întrebări despre atenția și memoria noastră în viața cotidiană. Într-o eră tehnologică avansată, unde localizarea unui telefon pierdut este o simplă apăsare de buton, poate că a venit vremea să aplicăm soluții similare și pentru mașinile „dispărute” în parcare. Până atunci, județul Vaslui rămâne un exemplu curios de cum o simplă uitare umană poate duce la situații neașteptate și, uneori, la aventuri neplanificate în căutarea propriului autovehicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: