Redactia.ro
Home » Stil de viață » Unde se află icoana cu chipul lui Gigi Becali și al familiei sale?! Biserica este vizitată de zeci de mii de pelerini

Unde se află icoana cu chipul lui Gigi Becali și al familiei sale?! Biserica este vizitată de zeci de mii de pelerini

Icoana lui Gigi Becali se află la mănăstirea Pantocrator.

În anul 2021, lumea religioasă din România a fost martora unui eveniment impresionant, la sfințirea bisericii Mănăstirii Pantocrator din județul Teleorman, un eveniment ce a strâns la un loc personalități din diferite sfere sociale, inclusiv pe Gigi Becali, cunoscutul patron al FCSB. Momentul deosebit a fost marcat și printr-un gest artistic neobișnuit, dar profund în tradiția ortodoxă: familia Becali a fost imortalizată într-o pictură amplasată pe pereții locașului de cult.

Gigi Becali are propria icoană

Această pictură remarcabilă îl înfățișează pe Gigi Becali alături de soția sa, de mama și de cele trei fiice ale lor, precum și de alte două persoane apropiate, toți fiind pictați în apropierea unor figuri centrale ale credinței creștine: Iisus Hristos, Sfântul Ioan Teologul și Sfânta Maria Magdalena. Becali, recunoscut pentru implicarea sa în numeroase acte filantropice și pentru susținerea financiară a proiectelor religioase, apare în această pictură oferind ctitoria bisericii, într-o reprezentare simbolică a dăruirii și credinței.

Sfințirea bisericii a avut loc în contextul aducerii în România a unor relicve de o importanță deosebită pentru credincioșii ortodocși, printre care mâna Sfintei Mironosițe Maria Magdalena de la Mănăstirea Simonopetra și un fragment din Lemnul Sfintei Cruci, acestea fiind însoțite de Mitropolitul Pantelimon de Veria. Evenimentul a marcat un moment deosebit pentru comunitatea religioasă, dar și pentru familia Becali, care a văzut finalizarea unui proiect la care a contribuit semnificativ.

Biserica în care se află icoana lui Gigi Becali este vizitată de zeci de mii de pelerini

Pe lângă sfințirea bisericii și omagiul adus familiei Becali prin arta sacrală, în decembrie 2023, evenimentul a fost încununat de aducerea darurilor Magilor de la Răsărit în România, pentru prima dată în istorie, direct de pe Muntele Athos. Acest gest simbolizează unitatea și continuitatea credinței creștine, aducând în același timp un omagiu adânc tradițiilor și istoriei bisericești.

Gigi Becali are o strânsă legătură cu credința:

„Să vă spun o întâmplare despre mine. Am avut o dată o durere de măsea atât de mare că îmi tremura capul. Mama mă întreba dacă mă doare, dar spuneam că nu. Chiar dacă îmi tremura capul. Aveam durerea și voiam să mi-o ia Dumnezeu. Dar în același timp Îi și mulțumeam: Doamne, Îți mulțumesc pentru că mi-ai dat-o! Deci aveam două dialoguri cu Dumnezeu în același timp. Unul să-mi ia durerea, iar altul de mulțumire că mi-a dat-o. Deci orice dureri, probleme, suferințe pe care le primești nu sunt întâmplătoare. Orice primești este numai de la Dumnezeu”
„Fără rugăciune nu se poate. Nu putem să-L mai ignorăm la nesfârșit pe Dumnezeu. Noi am ajuns la așa patimă încât ea nu te poate duce mai în adânc. Adică e la maximum de jos și nu se poate tăia decât numai cu rugăciunea”
„La pușcărie aveam o icoană cu Hristos răstignit pentru care am multă evlavie. Și am pus-o jos și am îngenuncheat și am zis: Doamne, Îți mulțumesc că m-ai adus în pușcărie. Pentru că mă iubești atât de mult încât vrei să mă mântuiești cu forța! Nu am cârtit”
„Pe cât este de departe răsăritul de apus, pe atât Dumnezeu iartă fărădelegile noastre, deci infinit”, spunea afaceristul.

Reactii și semnificații

Pictura în care familia Becali este reprezentată alături de figuri biblice semnificative nu este doar o recunoaștere a contribuțiilor lor la realizarea acestui ansamblu monahal, ci și un semn al respectului și al recunoștinței comunității. În timp ce unii credincioși au fost profund mișcați și au ținut să fotografieze lucrarea, alții văd în acest gest o reafirmare a legăturii dintre credință, comunitate și actele de caritate.

Evenimentul și lucrările de artă sacrală asociate cu el, inclusiv pictura familiei Becali, constituie un capitol important în patrimoniul cultural și spiritual al României, amintind de rolul esențial pe care credința și tradiția îl joacă în comunitățile noastre. Este un testament al generozității, credinței și implicării în proiecte ce depășesc sfera materială, îndreptându-se către valorile spirituale etern valabile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: