Redactia.ro
Home » Monden » Unei ispite de la Insula Iubirii i-a recidivat cancerul. Care este starea ei

Unei ispite de la Insula Iubirii i-a recidivat cancerul. Care este starea ei

Unei ispite de la Insula Iubirii i-a recidivat cancerul. Este vorba despre Irina Stroia care la cei 25 de ani se confruntă cu această problemă. Irina spune că este într-un șoc psihic.

Unei ispite de la Insula Iubirii i-a recidivat cancerul. Care este starea ei

Unei ispite de la Insula Iubirii i-a recidivat cancerul, după ce în vara anului trecut părea că a scăpat de acesta. Irina Stroia, în vârstă de 25 ani, una dintre ispitele de la Insula Iubrii a primit vestea cu un mare șoc, iar acum încearcă să lupte cu boala, informează Spynews.

Irina Stroia a aflat că are cancer de col uterin, anul trecut, la începutul pandemiei, după ce a mers la medic să vadă cauza din care i-au apărut coșuri, în ultima vreme. Ulterior, doctorii i-au spus că are cancer de col uterin și i-au prescris un medicament. Astfel, în luna august, cancerul a intrat în remisie. Însă, în urmă cu câteva zile , după ce a mers la un alt control, a aflat că boala i-a recidivat.

ispita irina in platou la xtra night show

”Am fost diagnosticată anul trecut, am luat un tratament șase luni, în august mi-a spus că a intrat în remisie. Am oprit tratamentul și am lăsat organismul meu să lupte. Acum două săpămâni am făcut un set de analize și am văzut  că s-a mărit la loc”, a spus Irina Stroia la Xtra Night Show.

Irina Stroia: ”Este șocul psihic”

Deși medicii i-au explicat faptul că este normal ca boala să-i revină atât de repede, Irina Stroia are un șoc psihic și încearcă să se lupte cu cancerul.

”Este șocul psihic. Îmi apar tot felul de întrebări în cap. Este și o perioadă foarte stresantă pentru mine. Am tot amânat. Prima dată când am descoperit boala, medicii mi-au spus că este normal să revină atât de repede, pentru că celulele se multiplică foarte repede. Puteam să operez atunci, dar am zis să luăm calea cea mai ușoară cu tratament. Dacă, ferească Dumnezeu, nu se va putea așa, vom apela la operație. Momentan vreau să lupt eu pe picioare. Sunt tânără, nu vreau să ajung să mă operez la 25 de ani”, a mai spus Irina Stroia la Antena Stars.

Ea le-a spus părinților despre faptul că i-a recidivat cancerul chiar înainte de a intra în direct, la Xtra Night Show. Nu voia să-i neliniștească până nu va face un alt control.

Cât de grav este cancerul de col uterin. Ce spun medicii?

Doctorii recomandă testarea de cancer col uterin, chiar dacă o femeie nu prezintă simptome, deoarece multe dintre ele află că au boala abia când au dezvoltat deja simptome specifice.

”Cancerul de col uterin este frecvent asimptomatic sau simptomele pot sa apara cand boala este intr-un stadiu avansat. Prin urmare, este important ca femeia sa se testeze, chiar daca nu prezinta simptome. Riscul de a dezvolta cancer de col uterin poate fi redus prin realizarea testelor de screening recomandate” afirmă prof. univ. dr. Bratila Petre Cornel, pentru reginamaria.ro.

Testul Papanicolau este cel mai bun în depistarea cancerului de col uterin. Este recomandat să fie făcut anual.

”Un test Papanicolau poate fi facut in timpul unui examen ginecologic si este recomandat sa fie realizat in fiecare an, incepand cu varsta de 21 de ani, sau o data la 3 ani, dupa inceperea vietii sexuale. Pana la implinirea a 30 de ani, testul Papanicolau poate fi facut fara testul HPV. Dupa aceasta varsta, sunt recomandate ambele teste, la fiecare 3-5 ani, sau doar PAP, la fiecare 3 ani”, mai explică medicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: