Redactia.ro
Home » Homepage » Ungaria, lovitură cruntă pentru români! Ce pregătesc maghiarii de la 1 septembrie

Ungaria, lovitură cruntă pentru români! Ce pregătesc maghiarii de la 1 septembrie

ungaria

Ungaria înăsprește regulile de trecere a frontierei de la 1 septembrie. Guvernul de la Budapesta a anunțat că a luat această decizie în condiţiile în care numărul de noi contaminări este în creştere în ţările vecine. Aceste restricții vor afecta și românii. Ei sunt trecuți pe „lista neagră”, deoarece de săptămâni bune România înregistrează zilnic peste o mie de noi cazuri de coronavirus.

Premierul maghiar Viktor Orban nu a oferit detalii cu privire la noile restricţii. „Când va începe noul an şcolar, nu vom mai putea menţine sistemul de trecere a frontierei care a funcţionat în timpul verii”, a spus oficialul maghiar, potrivit Reuters. Conform actualelor reglementări, persoanele care se întorc în Ungaria din ţări cu rate de infectare mai mare trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, exceptând cazul când prezintă două teste negative pentru coronavirus.

Cu toate acestea, Croaţia, o destinaţie de vacanţă populară printre unguri, se află pe „lista verde”, fără aplicarea de reguli speciale. Joi, în această ţară s-au înregistrat 255 de noi cazuri de contaminare, care au crescut numărul total de infectări la 7.329. Până vineri, Ungaria a raportat în total 5.046 de cazuri de coronavirus, dintre care 609 decese.

Planul maghiarilor pentru redresarea economiei

Naţionalistul Viktor Orban, aflat de peste un deceniu la putere în Ungaria, a mai spus că executivul pe care îl conduce va elabora până la mijlocul lunii viitoare un plan pe doi ani pentru redresarea economiei, după o scădere anuală mai gravă decât era de aşteptat a producţiei economice, de 13,6% în trimestrul doi.

Previziunile oficiale ale guvernului ungar continuă să estimeze la numai 3% contracţia economică pentru acest an. Cu toate acestea, ministrul ungar al finanţelor Minaly Varga a estimat luna trecută că economia ţării s-ar putea contracta cu circa 5%, dar aceasta a fost înainte de difuzarea datelor sumbre privind PIB-ul Ungariei din al doilea trimestru, notează Reuters. Viktor Orban nu a făcut vineri noi estimări cu privire la perspectivele economice ale Ungariei.

Etichete: